WTA
Η "συμφωνία" που έκανε η Σάκκαρη με τη γιαγιά της ενόψει Finals

 
Η "συμφωνία" που έκανε η Σάκκαρη με τη γιαγιά της ενόψει Finals
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 - 5:40

Εκτός από τους γονείς της και την αδερφή της, η Μαρία Σάκκαρη έχει αυτή την εβδομάδα στο Τέξας κοντά της και τη γιαγιά της, με την οποία όπως αποκάλυψε είχαν κάνει μια συμφωνία, πολύ πριν εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο WTA Finals.

Η Σάκκαρη μοιράστηκε την όμορφη ιστορία πίσω από το μεγάλο ταξίδι που έκανε η γιαγιά της για το Fort Worth του Τέξας, στη συνέντευξη που έδωσε από το court μετά τη νίκη της επί της Aryna Sabalenka με 2-0 σετ, που την έστειλε στα ημιτελικά του WTA Finals.

"Το καλοκαίρι κάναμε μια συμφωνία με τη γιαγιά μου. Δεν τα πήγαινα τόσο καλά τότε, ήμουν κοντά στο Finals αλλά δεν ήταν σίγουρο ότι θα έπαιρνα την πρόκριση. Τότε μου είπε: 'δεν με ενδιαφέρει που θα γίνει το τουρνουά, αν θα είναι στην Αυστραλία ή στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν με ενδιαφέρει, θα έρθω!' Ήταν το καλύτερο δώρο για εκείνη που πήρα προκρίθηκα την προηγούμενη εβδομάδα", αποκάλυψε η Σάκκαρη.

"Είναι πολύ όμορφο που την έχω εδώ και φυσικά όλη την οικογένειά μου, την ομάδα μου, τον ατζέντη μου, τον σύντροφό μου, είναι εκπληκτικό", πρόσθεσε η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια.

Μετά από μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, η Σάκκαρη επιβλήθηκε της Sabalenka με 6-2, 6-4 και έγινε η πρώτη παίκτρια που προκρίθηκε στα ημιτελικά του WTA Finals, ενώ πριν δυο εβδομάδες είχε γίνει η τελευταία που προκρίθηκε στο τουρνουά, μέσα από το τουρνουά της Γουαδαλαχάρα.

"Νιώθω τέλεια. Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις με την Aryna, είναι πιθανότατα η παίκτρια με τα πιο βαριά χτυπήματα στο tour. Είναι στo Top 10 εδώ και λίγα χρόνια και αυτό είναι σπουδαίο επίτευγμα. Τη σέβομαι πολύ και ξέρω πως είναι αμοιβαίο. Ήμουν πολύ γενναία σήμερα, έπρεπε να μείνω στον ρυθμό της, νομίζω τα πήγα καλά μ' αυτό. Είμαι χαρούμενη που μπόρεσα να το κάνω στα δυο σετ και έχω το εισιτήριο για τα ημιτελικά στα χέρια μου."

Σε όλο το παιχνίδι η Σάκκαρη ξεχώρισε για τις λύσεις που έβρισκε όταν ήταν υπό πίεση. Αυτό έκανε και στο 10ο game, όταν σέρβιρε για τη νίκη και ήρθε αντιμέτωπη 3 φορές με break point.

"Με βοήθησε αυτό το στατιστικό που είδα την προηγούμενη εβδομάδα, ότι έσωσα τόσα πολλά break points φέτος. Οπότε όταν αντιμετωπίζω ένα break point σκέφτομαι ότι το έχω κάνει τόσες φορές, μπορώ άλλη μια. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, έχω εμπιστοσύνη στο σερβίς μου και στα χτυπήματά μου, ειδικά αυτή την εβδομάδα. Νιώθω καλά, έχω αυτοπεποίθηση, βρίσκω ξανά τη φόρμα μου και νιώθω εκπληκτικά."

Την Παρασκευή η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ons Jabeur για να διεκδικήσει την 1η θέση και το απόλυτο στον όμιλό της, αλλά χωρίς να έχει παράλληλα να χάσει τίποτα απ' αυτό το παιχνίδι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots