WTA
Τυφώνας Swiatek παρέσυρε την Garcia (vids)

 
Τυφώνας Swiatek παρέσυρε την Garcia (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 - 1:44

H Iga Swiatek κέρδισε και την Caroline Garcia με 2-0 σετ και "αγκάλιασε" την πρόκρισή της στα ημιτελικά του WTA Finals.

H Swiatek έπαιξε και σήμερα εκπληκτικό τένις, απώλεσε μόλις 5 games από την Garcia και πήρε τη νίκη με 6-3, 6-2 σε 83 λεπτά, για να κάνει το 2 στα 2 στον όμιλο Tracy Austin, ούσα έως τώρα το απόλυτο αφεντικό.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, η οποία είχε χάσει 5 games και από την Daria Kasatkina στην πρεμιέρα της, έφτασε τις 66 νίκες στη μυθική σεζόν της (66-8), ενώ είναι πάρα πολύ κοντά στην πρώτη της πρόκριση στα ημιτελικά του WTA Finals.

Θα μπορέσει να την πανηγυρίσει και από απόψε, αν η Kasatkina πάρει στο άλλο ματς της ημέρας έστω ένα σετ από την Coco Gauff.

Η Garcia έπαιζε πολύ καλά και ήταν ανταγωνιστική στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, κάνοντας και το πρώτο break, για να προηγηθεί με 2-1. Η απάντηση της Swiatek ήταν άκρως εντυπωσιακή, με την 21χρονη Πολωνή να κερδίζει δυο γεμάτα games, πρώτα για να ισοφαρίσει με break back σε 2-2 και ύστερα για να κάνει το υπέρ της 3-2, επιστρέφοντας από διπλό break point στο 2-2, 15-40.

Η Γαλλίδα συνέχισε να κάνει ντέρμπι το σετ και ισοφάρισε σε 3-3 στη συνέχεια, όμως κάπου εκεί άρχισε να "ξεφεύγει" η Swiatek, που κέρδισε 8 πόντους στη σειρά φτάνοντας στο 5-3 και εν συνεχεία κράτησε το σερβίς της για το 6-3.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν ακόμα πιο απλά για την ασταμάτητη φέτος Swiatek, που άνοιξε το σετ με break για το 2-0 και στο 7ο game βρήκε ένα ακόμα break, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της στο 8ο game για το 6-2.

Με 2 straight sets νίκες σε 2 αγώνες ακόμα και αν δεν πάρει από απόψε την πρόκριση, η Swiatek εξαιρετικά δύσκολα δεν θα είναι μια από τις τέσσερις ημιφιναλίστ στο Fort Worth του Τέξας. Είναι μεγάλο φαβορί και για την 1η θέση η Πολωνή, η οποία έχει κερδίσει 8 τίτλους φέτος.

Μια νίκη πλέον έχει η Garcia στον όμιλο και δεν έχουν πετύχει ακόμα νίκη οι Gauff και Kasatkina, οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους αργότερα σήμερα (02:00GR, Novasports 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots