WTA
Στον τελικό η Garcia, τέλος η σεζόν για Σάκκαρη (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 - 0:59

H Caroline Garcia έκανε μια σπουδαία εμφάνιση, την ώρα που η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να βρει τον καλό της εαυτό στο court κι έτσι η Γαλλίδα επιβλήθηκε με 2-0 σετ για να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του WTA Finals και να τελειώσει τη σεζόν της Ελληνίδας τενίστριας.

Δυστυχώς είχε πικρό τέλος η πολύ καλή εβδομάδα της Μαρίας Σάκκαρη στο Fort Worth του Τέξας, με την Ελληνίδα παίκτρια να είναι η 2η καλύτερη παίκτρια του round robin μετά την Iga Swiatek, δεν μπόρεσε όμως να βρει το καλύτερό της παιχνίδι στο πολύ κρίσιμο σημερινό παιχνίδι, κάτι που πλήρωσε ακριβά.

Μια φανταστική Caroline Garcia, εκμεταλλεύτηκε όλες τις αδυναμίες της Σάκκαρη και την κέρδισε με 6-3, 6-2 σε 75 μόλις λεπτά, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του WTA Finals.

Η 29χρονη Γαλλίδα, που όπως και η Σάκκαρη έπαιξε για 2η φορά στα ημιτελικά του WTA Finals, προκρίθηκε για 1η φορά στον τελικό της διοργάνωσης και σε έναν τόσο σημαντικό τελικό στην καριέρα της.

Οι αριθμοί συνήθως τα λένε όλα σ' αυτές τις περιπτώσεις και σήμερα η Σάκκαρη, η οποία δεν έχασε ούτε ένα σετ στο round robin και προκρίθηκε ως 1η από τον όμιλό της, είχε μόλις 8 winners, φτάνοντας τα 19 αβίαστα λάθη. Την ίδια στιγμή, η Garcia "πυροβόλησε" 21 winners, ενώ είχε και 2 λιγότερα λάθη από την Ελληνίδα (17).

Η Garcia έκανε νωρίς το πρώτο break για να προηγηθεί με 3-1, με τη Σάκκαρη να έχει μια πολύ καλή πρώτη αντίδραση και να μειώνει με 3-2 κάνοντας το break back. H Garcia ωστόσο έκανε κι άλλο break με love και αυτή τη φορά δεν κοίταξε πίσω της, διαμορφώνοντας αργότερα το 6-3 με ένα love service game.

Τα πράγματα γινόντουσαν όλο και χειρότερα για τη Σάκκαρη, που δεν μπορούσε με τίποτα να βρει ρυθμό στο σερβίς της και η Garcia, που αξιοποίησε και τα 2 break points που είχε στο 2ο σετ, βρέθηκε πολύ νωρίς να προηγείται με διπλό break, στο 3-0!

Στα επόμενα games η Σάκκαρη μπορούσε να μειώσει, όμως η Garcia έβρισκε μεγάλα σερβίς στις πιο κρίσιμες στιγμές, σώζοντας από ένα break point σε 4ο και 6ο game, για να κάνει το 4-0 και το 5-1 αντίστοιχα.

Δεν υπήρχε επιστροφή μετά απ' αυτό για τη Σάκκαρη, που κράτησε το σερβίς της για να μειώσει σε 5-2, αλλά η Garcia έκανε το ίδιο χωρίς πρόβλημα, για να "κλειδώσει" στο 8ο game τη νίκη της.

Η Garcia διατήρησε το τέλειο ρεκόρ που διατηρεί απέναντι στη Σάκκαρη, την οποία κέρδισε για 3η φορά σε ισάριθμες συναντήσεις. Εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό της στο Νο.4 του κόσμου η Γαλλίδα, που θα ισοφαρίσει το career high της και θα τερματίσει τη σεζόν σ' αυτή τη θέση, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του τελικού.

Αύριο θα διεκδικήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της, απέναντι σε μια εκ των Iga Swiatek και Aryna Sabalenka.

Για τη Σάκκαρη η σεζόν τελείωσε. Ήταν μια σεζόν που είχε καλές και κακές στιγμές, με τη Μαρία όμως να αποδεικνύει πως έχει εδραιωθεί στην ελίτ του παγκοσμίου τένις, αφού ούτε στιγμή δεν αποχώρησε από το Top 8 της παγκόσμιας κατάταξης και τελικά θα τερματίσει το ίδιο ψηλά με πέρσι, αν όχι ψηλότερα.

Πέρσι τερμάτισε τη σεζόν στο Νο.6 του κόσμου, μια θέση που έχει εξασφαλισμένη η Μαρία. Αν η Swiatek κερδίσει αργότερα τη Sabalenka, η Σάκκαρη θα τερματίσει στο Νο.5, ενώ αν η Sabalenka πάρει τη νίκη, στο Νο.6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots