WTA
Πρωταθλήτρια στο WTA Finals η Garcia (vids)

 
Caroline Garcia
Caroline Garcia © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 - 7:11

H Caroline Garcia κέρδισε την Aryna Sabalenka στον τελικό του WTA Finals και κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της, εξασφαλίζοντας την άνοδο και την παραμονή της στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης έως και το τέλος της χρονιάς.

Η Garcia επικράτησε στον τελικό του WTA Finals της Sabalenka με 7-6 (4), 6-4 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Fort Worth του Τέξας.

Ήταν ο μεγαλύτερος τελικός καριέρας και για τις δυο παίκτριες, με την Garcia να αποδεικνύεται πιο έτοιμη γι' αυτό το ματς στα 29 της χρόνια και 5 χρόνια μετά από την πρώτη της παρουσία στο WTA Finals και την πορεία της τότε μέχρι τα ημιτελικά.

Η Garcia είχε μια εκπληκτική σεζόν φέτος και την έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έπαιξε σε 4 τελικούς και τους κέρδισε όλους, στα 250άρια του Bad Homburg και της Βαρσοβίας, στο 1000άρι του Σινσινάτι και στο WTA Finals. Έγινε η πρώτη Γαλλίδα που κατακτά το WTA Finals μετά από 17 χρόνια και την Amelie Mauresmo (2005) και η δεύτερη συνολικά στην ιστορία του θεσμού.

H Sabalenka, η οποία έβγαλε το μεγάλο φαβορί χθες στα ημιτελικά, την Iga Swiatek, δεν έκανε κακό τελικό, όμως η Garcia ήταν ανίκητη. Μετά από ένα πολύ κλειστό 1ο σετ στο οποίο και οι δυο φρόντισαν να προστατεύσουν τα σερβίς τους και δεν επέτρεψαν κανένα break point, η Γαλλίδα επέστρεψε από το 0-2 στο tie-break και με 6 συνεχόμενους πόντους έφτασε στο 6-2, για να το κατακτήσει τελικά με 7-4.

Στο 2ο σετ η Garcia έκανε και ένα break από νωρίς, προηγήθηκε με 2-0 και αυτό στάθηκε αρκετό, αφού συνέχισε να είναι άψογη στο σερβίς της και ούτε σ' αυτό το σετ επέτρεψε στην Sabalenka να φτάσει σε break point.

Αυτός ήταν ο 11ος τίτλος στην καριέρα της Garcia, που βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς στο 11-3. Θα κερδίσει 2 θέσεις και θα επιστρέψει στο No.4 της παγκόσμιας κατάταξης η Γαλλίδα, ισοφαρίζοντας το career high της και τερματίζοντας τη χρονιά σ' αυτή τη θέση. Στο Νο.5 θα τερματίσει τη χρονιά η Sabalenka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots