WTA
Στο Top 4 η Garcia, έχασε 2 θέσεις η Σάκκαρη

 
Caroline Garcia
Caroline Garcia © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 - 15:34

Η Caroline Garcia μετά και τον θρίαμβό της στο Τέξας κέρδισε 2 θέσεις και ισοφάρισε το καλύτερό της ρεκόρ, ανεβαίνοντας στο Νο.4 του κόσμου. Στο Top 5 επέστρεψε η Aryna Sabalenka, με τη Μαρία Σάκκαρη να υποχωρεί στο Νο.6.

Η Garcia και η Sabalenka, πρωταθλήτρια και φιναλίστ στο WTA Finals αντίστοιχα, κέρδισαν από 2 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη σήμερα και ανέβηκαν στο Νο.4 και στο Νο.5, όπου και θα τερματίσουν τη χρονιά.

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε μια θέση και υποχώρησε στο Νο.6, ενώ 3 θέσεις έχασε η Coco Gauff, που θα τερματίσει τη χρονιά στο Νο.7.

Δεν άλλαξε κάτι στις υπόλοιπες θέσεις της κορυφαίας 10άδας, με την Iga Swiatek να είναι πάντα και με μεγάλη άνεση στο Νο.1 και την Ons Jabeur στο Νο.2. Στο Νο.3 είναι η Jessica Pegula, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Daria Kasatkina στο Νο.8, Veronika Kudermetova στο Νο.9 και Simona Halep στο Νο.10.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έχασε 8 θέσεις αυτή την εβδομάδα και υποχώρησε στο Νο.156. Παρέμεινε στο Νο.200 η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, ενώ 2 θέσεις κέρδισε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που ανέβηκε στο Νο.305 και έκανε ακόμα ένα βήμα προς την είσοδό της στο Top 300 της WTA.

Η Μάρθα Ματούλα έμεινε σταθερή στο Νο.544, ενώ η Μιχαέλα Λάκη έχασε 5 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.653. Η Ελένη Χριστοφή κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.729 για 1η φορά στην καριέρα της, ενώ νέο career high έκανε και η Δήμητρα Παύλου, που κέρδισε 27 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.825.

30 θέσεις άφησε πίσω της η Ελένη Κορδολαίμη, που τα πηγαίνει εξαιρετικά στο comeback της στην ενεργό δράση και βρίσκεται ήδη στο Νο.1086 του κόσμου. Στην κατάταξη βρίσκονται και η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου, που κέρδισε 22 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.1209, αλλά και η Έλλη Λογοθέτη, που κέρδισε 20 θέσεις και βελτίωσε το career high της στο Νο.1257.

Όι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots