WTA
Βραβεία WTA: Παίκτρια της χρονιάς η Swiatek

 
Βραβεία WTA: Παίκτρια της χρονιάς η Swiatek
© WTA
tn team Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 - 21:12

Όπως αναμενόταν, η Iga Swiatek αναδείχθηκε καλύτερη παίκτρια της χρονιάς στα βραβεία της WTA. Στα αγωνιστικά βραβεία συμπεριλήφθηκαν και οι Beatriz Haddad Maia, Qinwen Zheng και Tatjana Maria, ενώ βραβείο κέρδισε και η Μαρία Σάκκαρη.

Η Iga Swiatek ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της φετινής χρονιάς στο tour της WTA και προς καμία έκπληξη κατέκτησε το βραβείο της παίκτριας της χρονιάς. Ανάμεσα στις επιτυχίες της 21χρονης Πολωνής, ήταν οι 2 Grand Slams τίτλοι που κέρδισε στο Roland Garros και το US Open, το σερί 37 νικών που έκανε, οι 8 τίτλοι που κατέκτησε συνολικά και οι 67 νίκες που πέτυχε. Η Swiatek διατήρησε εύκολα το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης απ' όταν ανέβηκε σε αυτό, δημιουργώντας μια τεράστια διαφορά από τις υπόλοιπες.

Καλύτερο ζευγάρι της σεζόν αναδείχθηκε αυτό των Barbora Krejcikova και Katerina Siniakova από την Τσεχία, που για 2η συνεχόμενη χρονιά και 3η συνολικά, τερμάτισαν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και κέρδισαν αυτό το βραβείο. Οι δυο Τσέχες παίκτριες κατέκτησαν 3 Grand Slams το 2022, το Australian Open, το Wimbledon και το US Open.

Πιο βελτιωμένη παίκτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η Beatriz Haddad Maia, που έκανε μια εξαιρετική χρονιά, ενώ το βραβείο της πρωτοεμφανιζόμενης παίκτριας κέρδισε η Qinwen Zheng. Το βραβείο της καλύτερης επιστροφής κέρδισε δικαιωματικά η Tatjana Maria, που στα 34 της και ως μάνα 2 παιδιών, έκανε την καλύτερη πορεία της ζωής της, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon.

Στα εξωαγωνιστικά βραβεία, η Ons Jabeur κέρδισε το Sportsmanship Award, ενώ η Gabriela Dabrowski πήρε το Player Service Award, ως μια παίκτρια που βοήθησε πολύ στην εκπροσώπηση των παικτριών στο συμβούλιο της WTA. Βραβείο κέρδισε και η Μαρία Σάκκαρη, για την προσφορά της στον τομέα της προώθησης του αθλήματος.

Τέλος, προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο David Witt της Jessica Pegula, που ξεκίνησε τη σεζόν στο Νο.18 του κόσμου και κατάφερε να φτάσει μέχρι το Νο.3. Υποψήφιος σ' αυτή την κατηγορία ήταν και ο Tom Hill της Μαρίας Σάκκαρη.

Αναλυτικά τα WTA Awards για το 2022:

Player of the Year:  Iga Swiatek
Doubles Team of the Year: Barbora Krejcikova & Katerina Siniakova
Most Improved Player of the Year: Beatriz Haddad Maia
Newcomer of the Year: Zheng Qinwen
Comeback Player of the Year: Tatjana Maria
Karen Krantzcke Sportsmanship Award: Ons Jabeur
Peachy Kellmeyer Player Service Award: Gabriela Dabrowski
Jerry Diamond ACES Award: Maria Sakkari
Coach of the Year: David Witt

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots