WTA
Άνοιξε τη χρονιά με τίτλο η Sabalenka (vid)

 
Άνοιξε τη χρονιά με τίτλο η Sabalenka (vid)
tn team Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2023 - 16:19

H Aryna Sabalenka σταμάτησε τη μεγάλη έκπληξη της εβδομάδας στην Αδελαΐδα, τη 18χρονη Linda Noskova, για να ξεκινήσει με τίτλο της υποχρεώσεις της για τη φετινή σεζόν.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η χρονιά για τη Sabalenka, που κέρδισε στον σημερινό τελικό του Adelaide International τη Noskova με 6-3, 7-6 (4) και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο 250άρι της Αδελαΐδας.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος για τη Sabalenka από τον Μάιο του 2021, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στη Μαδρίτη. Συνολικά ήταν ο 11ος τίτλος στην καριέρα της Λευκορωσίδας (11-8), που έχασε σε 3 τελικούς το 2022, συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου τουρνουά της χρονιάς, το WTA Finals.

Η 24χρονη Sabalenka, η οποία βρίσκεται στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ στο 6ο game, για να περάσει μπροστά με 4-2. Έχασε μόλις έναν πόντο στα δυο επόμενα games από τη γραμμή του σερβίς κι έτσι έφτασε χωρίς να απειληθεί στο 6-3.

Στο 2ο σετ είχε χαμένα break points σε 3 διαφορετικά games, αλλά και η ίδια ήρθε αντιμέτωπη με ένα break point. Τελικά καμία από τις δυο παίκτριες δεν έφτασε στο break και η πιο έμπειρη από τις δυο, η Sabalenka δηλαδή, ήταν εκείνη που επικράτησε στο tie-break με 7-4.

H Sabalenka δεν έχασε ούτε ένα σετ αυτή την εβδομάδα στην Αδελαΐδα, αποκλείοντας κατά σειρά τις Liudmila Samsonova, Marketa Vondrousova, Irina-Camelia Begu και Noskova.

H 18χρονη Noskova από την πλευρά της ήταν η αποκάλυψη της εβδομάδας, αφού ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της και πέτυχε συνολικά 6 νίκες, για να φτάσει ως τον τελικό.

Όλα τα παιχνίδια που έδωσε μάλιστα ήταν πολύ δύσκολα, σώζοντας match point στον 1ο προκριματικό γύρο κόντρα στην Anna Kalinskaya, για να μπει στον 2ο προκριματικό γύρο, όπου κέρδισε στα 2 σετ το Νο.43 του κόσμου, Anastasia Potapova.

Στο κυρίως ταμπλό απέκλεισε την Ons Jabeur στα ημιτελικά, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.2 στον κόσμο, την Daria Kasatkina στον 1ο γύρο, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.8 στον κόσμο, καθώς και τη Victoria Azarenka, σε ένα ματς που επίσης έσβησε match point, αλλά και την Claire Liu.

Με την τρομερή της εβδομάδα, θα κερδίσει 46 θέσεις αύριο στην παγκόσμια κατάταξη και θα ανεβεί στο Νο.56, βελτιώνοντας κατά 31 θέσεις το προηγούμενο career high της (Νο.87).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots