WTA
Αδελαΐδα: Δεν έγινε κανένας ημιτελικός! Στον τελικό Kasatkina και Bencic

 
Daria Kasatkina
Daria Kasatkina © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 - 12:28

Το βάρος όλων των παικτριών αυτές τις μέρες πέφτει στο Australian Open και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποσυρθούν δυο παίκτριες σήμερα από τα ημιτελικά του Adelaide International, με αποτέλεσμα η Daria Kasatkina και η Belinda Bencic να προκριθούν στον τελικό χωρίς να παιχτεί ούτε ένας πόντος!

Η Paula Badosa, η οποία θα έπαιζε με την Kasatkina, είχε ενοχλήσεις στον δεξί της μηρό, ενώ ούτε η Veronika Kudermetova -η οποία ήταν στον ημιτελικό με την Bencic- ήθελε να ρισκάρει, αποσύροντας τη συμμετοχή της με τραυματισμό στο αριστερό της ισχίο. Ως εκ τούτου, Kasatkina και Bencic μπήκαν στον τελικό χωρίς να παιχτεί ούτε ένας πόντος.

Παρότι είναι λογικό το μεγάλο βάρος να πέφτει στο Australian Open, το οποίο ξεκινάει αυτή τη Δευτέρα, το τουρνουά της Αδελαΐδας μόνο ασήμαντο δεν είναι, αφού ανήκει στην κατηγορία WTA 500.

Η Bencic, η οποία απέκλεισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τις Garbine Muguruza, Anna Kalinskaya και Caroline Garcia, θα επιστρέψει σε έναν τελικό από τον Ιούνιο του 2022 και θα διεκδικήσει τον 1ο τίτλο της από τον Απρίλιο του ίδιου έτους και τον 7ο συνολικά στην καριέρα της (6-9 σε τελικούς).

Ήδη έχει εξασφαλίσει την επιστροφή της στο Top 10 η 25χρονη Ελβετίδα, η οποία δεν έχει πολλούς βαθμούς να υπερασπιστεί στο Australian Open και μπορεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα στο κοντινό μέλλον.

Το ίδιο ισχύει και για την Kasatkina, που θα παραμείνει στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο αν κερδίσει τον τίτλο θα μειώσει στους 100 βαθμούς τη διαφορά της από την 7η Coco Gauff και ταυτόχρονα θα έχει μια καλή ευκαιρία για νέο career high στη Μελβούρνη.

Η 25χρονη Ρωσίδα, η οποία απέκλεισε νωρίτερα στο τουρνουά τις Barbora Krejcikova και Petra Kvitova, θα αγωνιστεί για 12η φορά στην καριέρα της σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο της (6-5), ενώ θα είναι ο πρώτος της τελικός από τον Αύγουστο του 2022, όταν κέρδισε 2 τίτλους back-to-back στο Σαν Χοσέ των ΗΠΑ και στο Granby του Καναδά.

Σε επίσημες αναμετρήσεις για το tour, αυτή θα είναι η 6η συνάντηση των Kasatkina και Bencic, με τη Ρωσίδα να έχει κερδίσει τις 3 προηγούμενες (3-2). Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο, στις 07:30 το πρωί ώρα Ελλάδας, σε ζωντανή μετάδοση από το NovaSports 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots