WTA
Άνετη στην 8άδα η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 - 18:01

Μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη στην Ντόχα, για να πάρει μια εύκολη νίκη εις βάρος της Ekaterina Alexandrova και μια εντυπωσιακή πρόκριση για τα προημιτελικά του Qatar Open.

Μόνο 81 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο court η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Ekaterina Alexandrova με 6-3, 6-2, για να πάρει μια άνετη πρόκριση για την προημιτελική φάση του Qatar TotalEnergies Open.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Alexandrova είχε απάντηση και κέρδισε τους 8 από τους 9 επόμενους πόντους, για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Λίγο μετά, η Ρωσίδα χρειάστηκε να σβήσει break point, για να κρατήσει το σερβίς της για το 3-3. Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τη Σάκκαρη, που χρειάστηκε από τη μεριά της να σώσει και εκείνη ένα break point, για να κρατήσει το σερβίς της σε ένα game μεγάλης διάρκειας με 3 ισοπαλίες, κάνοντας το 4-3.

Ακολούθησε ένα πολύ καλό game για τη Μαρία που έκανε το break για το 5-3 και αυτή τη φορά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Alexandrova, κρατώντας το σερβίς της για το 6-3.

Ο δρόμος άνοιξε και η Σάκκαρη έκανε 2 απανωτά break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-0 και ξεκαθάρισε την κατάασταση. Δεν κινδύνεψε καθόλου στο σερβίς της μετά τα 2 break η 27χρονη Ελληνίδα, που έφτασε με ασφάλεια στην 3η διαδοχική νίκη της απέναντι στην Alexandrova και 5η συνολικά σε 6 αναμετρήσεις.

Κερδίζοντας 2 πολύ καλές παίκτριες, τις Qinwen Zheng και Alexandrova, η Σάκκαρη εξασφάλισε την παρουσία της στους αυριανούς προημιτελικούς του πολύ δυνατού τουρνουά της Ντόχας. Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε τη Νο.3 του ταμπλό, Caroline Garcia, είτε την Karolina Muchova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots