WTA
Συντριπτική Swiatek, έσωσε 2 m.p. η Pegula (vids)

 
Συντριπτική Swiatek, έσωσε 2 m.p. η Pegula (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 - 19:38

H Iga Swiatek έχασε μόλις ένα game από την Danielle Collins, πραγματοποιώντας μια άκρως εντυπωσιακή επιστροφή στο tour. Δύσκολα πέρασε η Jessica Pegula, που ήρθε αντιμέτωπη με 2 match points αλλά "επιβίωσε" απέναντι στη Jelena Ostapenko.

H Swiatek πραγματοποίησε σήμερα την επιστροφή της στο tour και την πρεμιέρα της στην Ντόχα, με μια συντριπτική νίκη επί της Collins, με 6-0, 6-1!

Η πολύ εντυπωσιακή 21χρονη Πολωνή, σταθερά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης τον τελευταίο χρόνο, χρειάστηκε μόλις 53 λεπτά για να φτάσει στη νίκη απέναντι στην σκληροτράχηλη Αμερικανίδα, σε ένα παιχνίδι που εκμεταλλεύτηκε τα 5 από τα 7 break points της, δεν κινδύνεψε σε κανένα service game της και κέρδισε τα 9 πρώτα games του αγώνα, καθώς και τα 3 τελευταία. Στο 1ο σετ, η Swiatek έχασε μόλις 4 πόντους (24/28)!

Στα προημιτελικά του Qatar TotalEnergies Open, η Swiatek θα αντιμετωπίσει την Belinda Bencic, που κέρδισε τη Victoria Azarenka μετά από πολύ σπουδαία ανατροπή, με 1-6, 7-6 (4), 6-4. Η Ελβετίδα ήταν πίσω με 1-6, 1-4, όταν ξεκίνησε την αντεπίθεσή της.

Πολύ δύσκολα πέρασε και η Jessica Pegula, που κατάφερε τελικά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Jelena Ostapenko με 6-2, 2-6, 7-5. Παρότι προηγήθηκε στα σετ, η Αμερικανίδα τενίστρια έμεινε πίσω με 0-3 και με 2-5 στο 3ο σετ, στο οποίο αντιμετώπισε και 2 match points, στο 4-5.

Βρήκε όμως τρόπο να πάρει την πρόκριση και θα είναι στους αυριανούς προημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει την Beatriz Haddad Maia. Η Βραζιλιάνα, που δείχνει ότι αξίζει πλέον να συγκαταλέγεται στην ελίτ, επικράτησε της Daria Kasatkina με 6-3, 7-6 (7).

Τέλος, στα προημιτελικά πέρασε και η Coco Gauff, που κέρδισε την Petra Kvitova με 6-3, 7-6 (6). Θα αντιμετωπίσει αύριο τη Veronika Kudermetova, που κέρδισε τη Sofia Kenin με 6-2, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots