WTA
Πρεμιέρα με "βαριά" ήττα για Σάκκαρη στο Ντουμπάι

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 - 11:19

Την πιο βαριά ήττα της στα 3 τελευταία γνώρισε η Μαρία Σάκκαρη, που είχε ένα πολύ κακό πρωινό στο Ντουμπάι και πήρε μόνο 3 games από την Karolina Pliskova, στην πρεμιέρα της στο Dubai Tennis Championships.

Σε έναν αγώνα που θα θέλει γρήγορα να αφήσει πίσω της, η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από την Karolina Pliskova με 6-1, 6-2 και αποχαιρέτησε πολύ νωρίς το πρώτο 1000άρι της χρονιάς στο Ντουμπάι.

Ήταν ο 1ος αγώνας στη χρονιά στον οποίο η Σάκκαρη δεν κέρδισε σετ, ενώ βάσει αποτελέσματος, ήταν η χειρότερη ήττα της από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και πάλι είχε κερδίσει 3 games, απέναντι στην Aryna Sabalenka στην Ντόχα (3-6, 0-6).

Σήμερα η Σάκκαρη έκανε σίγουρα μια από τις πιο άσχημες εμφανίσεις της στα τελευταία χρόνια, φτάνοντας τα 27 αβίαστα λάθη, με μόλις 13 winners. 17 winners και 17 αβίαστα λάθη ήταν ο απολογισμός της Pliskova, που πέτυχε και 8 άσσους.

Η μόνη στιγμή που φάνηκε να έχει σφυγμό η Ελληνίδα παίκτρια ήταν όταν έκανε το break back νωρίς στο 1ο σετ, για να μειώσει σε 2-1. Από τότε όμως δεν κέρδισε άλλο game και έκλεισε το 1ο σετ χωρίς να έχει κρατήσει το σερβίς της ούτε μια φορά!

Παρόμοια κύλησε και το 2ο σετ, στο οποίο η Τσέχα ήταν επιβλητική και έφτασε να προηγείται με 6-1, 4-0. Προηγήθηκε μάλιστα με 15-30 στο επόμενο game, αλλά η Σάκκαρη απέφυγε τα χειρότερα, καταφέρνοντας να κρατήσει το σερβίς της για 1η φορά στο ματς και να μειώσει σε 4-1.

Κέρδισε άλλο ένα game η Ελληνίδα για το 5-2, ενώ πάλεψε στα τελευταία service games της Pliskova που πήγαν σε ισοπαλίες, μάταια όμως, αφού ήταν ήδη πολύ αργά και η Τσέχα κάθε φορά που βρισκόταν σε δύσκολη θέση έβρισκε μεγάλα σερβίς. Στο 2ο match point της και μετά από 69 λεπτά παιχνιδιού, η Pliskova διαμόρφωσε το τελικό 6-1, 6-2 και πήρε την πρόκριση για τις "16" καλύτερες του Ντουμπάι.

H Pliskova, η οποία πέτυχε ήδη μια καλή νίκη για να φτάσει στον σημερινό αγώνα, απέναντι στη Marketa Vondrousova με 6-3, 6-4 χθες, θα παίξει στον 3ο γύρο με την Anhelina Kalinina, που κέρδισε την Dayana Yastremska με 5-7, 6-2, 6-3.

Η Σάκκαρη θα χάσει 349 βαθμούς μετά από αυτόν τον πρόωρο αποκλεισμό και κινδυνεύει να χάσει και την 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Αν δεν αλλάξει κάτι και δεν ζητήσει wild card για κάποιο από τα τουρνουά της επόμενης εβδομάδας σε Μοντερρέι και Όστιν, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε κάτι περισσότερο από 2 εβδομάδες, για το επόμενο 1000άρι της χρονιάς, στο Indian Wells.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots