WTA
Νέος περίπατος και τελικός για τη Swiatek (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 - 16:54

H Iga Swiatek πραγματοποίησε ακόμα έναν περίπατο, κέρδισε με 2-0 σετ την Coco Gauff πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Dubai Tennis Championships.

Σήμερα η Swiatek έχασε περισσότερα games από κάθε άλλο παιχνίδι στις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και πάλι δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη, επικρατώντας της Gauff με 6-4, 6-2 σε 88 λεπτά.

Ήταν η πρώτη αναμέτρηση της 21χρονης Πολωνής που είχε περισσότερα από 3 χαμένα games, μετά την Αυστραλία!

Θα μπορούσε και σήμερα να φτάσει σε μια αντίστοιχης ευκολίας νίκη η Iga, η οποία προηγήθηκε με διπλό break και στο 1ο σετ, στο 5-2. Έκανε ωστόσο κάποια λάθη στη συνέχεια και η Gauff μείωσε σε 5-3, ενώ έσβησε και διπλό set point στη συνέχεια, στο 3-5, 15-40, για να μειώσει περισσότερο, σε 5-4.

H Swiatek ένιωσε λίγη πίεση μετά από πολύ καιρό σε εκείνο το σημείο, αλλά απέφυγε τα χειρότερα και στο 5ο της set point συνολικά, έκλεισε τελικά το σετ στο 10ο game, κάνοντας το 6-4.

Στο 2ο σετ η Πολωνή "ξέφυγε" γρήγορα με 4-0 και παρότι η νεαρή Αμερικανίδα μείωσε προσωρινά σε 4-2, έκανε νέο break για να ολοκληρώσει το σετ στο 8o game.

Αυτή ήταν η 6η διαδοχική straight sets νίκη για την Swiatek και η 12η νίκη της σε 14 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν.

Αύριο θα παίξει στον 2ο συνεχόμενο τελικό της μετά την Ντόχα και θα διεκδικήσει τον 1ο τίτλο της στο Ντουμπάι και 13ο συνολικά στην καριέρα της (13-2 σε τελικούς), 6ο σε 1000άρι τουρνουά (5-0 σε τελικούς).

Η τελευταία παίκτρια που θα αντιμετωπίσει στο Ντουμπάι για φέτος, θα προκύψει από τον άλλον ημιτελικό, όπου η Jessica Pegula θα αντιμετωπίσει την Barbora Krejcikova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots