WTA
Σάκκαρη: "Το πιο σημαντικό είναι ότι βρίσκω τρόπους να κερδίζω"

 
Σάκκαρη: "Το πιο σημαντικό είναι ότι βρίσκω τρόπους να κερδίζω"
tn team Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 - 10:06

Η Μαρία Σάκκαρη δεν είναι ευχαριστημένη με το τένις που έδειξε την πρώτη εβδομάδα του Indian Wells και δήλωσε προβληματισμένη με τα αβίαστα λάθη, όμως αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει άμεσα και στάθηκε στο γεγονός ότι ακόμα και σε τέτοιες μέρες βρίσκει τρόπους να φτάνει στη νίκη.

"Προφανώς είχα απέναντί μου δυο καλές παίκτριες που με έχουν δυσκολέψει και στο παρελθόν, αλλά το τένις μου δεν βρίσκεται εκεί που θα ήθελα να είναι. Κάνω πολλά αβίαστα λάθη από την baseline, το σημαντικό όμως είναι ότι παλεύω και καταφέρνω να βρίσκω τρόπους να κερδίζω. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, να βρεις έναν τρόπο να κερδίσεις", είπε η Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου της, μετά τη νίκη της επί της Anhelina Kalinina με 2-1 σετ.

Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο η Μαρία κέρδισε επιστρέφοντας από σετ και break πίσω και χωρίς να βρίσκεται σε καλή μέρα. Στην πρεμιέρα της είχε κάνει το ίδιο, απέναντι στη Shelby Rogers.

"Δεν με ενδιαφέρει πως θα έρθει η νίκη. Με ανησυχεί το ότι κάνω τόσα αβίαστα λάθη, όμως νιώθω πως είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει εν μια νυκτί. Δεν είναι κάτι που θα με κάνει να χάσω τον ύπνο μου. Το έχω κάνει πολλές φορές και μετά ξαναβρήκα τον εαυτό μου", είπε ακόμα η 27χρονη Ελληνίδα, η οποία στάθηκε και στη διαφορετική νοοτροπία που έχει δείξει σε σχέση με πέρσι.

"Πέρσι υπήρχαν δυο εβδομάδες, η μια ήταν στο Σαν Χοσέ, όπου απλά δεν μπορούσα να είμαι στο court. Το ήθελα, αλλά δεν μπορούσα. Στη Μαδρίτη ήταν επίσης μια μεγάλη μάχη. Υπάρχουν φορές που δυσκολεύομαι πολύ, γιατί άνθρωπος είμαι και γω. Στα δυο τελευταία παιχνίδια ξεκίνησα πολύ άσχημα, έκανα πολλά λάθη, τα επίπεδα ενέργειάς μου ήταν πολύ χαμηλά και ένιωθα πως δεν μπορούσα να το κάνω. Στο τέλος, βρήκα τρόπο και στα δυο να παλέψω και να τα ανατρέψω. Αυτό είναι κάτι που άλλαξε σε σχέση με πέρσι και με κάνει πολύ χαρούμενη."

Για το ξεκίνημά της στη σεζόν και τις σκέψεις της για τη συνέχεια, είπε: "Δεν είχα το καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά δεν ήταν και άσχημο. Δεν θέλω να κρυφτώ, δεν έχω να υπερασπιστώ πολλούς βαθμούς μέχρι το Μεξικό, με εξαίρεση αυτή την εβδομάδα. Οπότε πιστεύω πως έχω μόνο θετικά για να κοιτάζω μπροστά μου και μια καλή ευκαιρία. Τα πηγαίνω καλά στο χώμα, το παιχνίδι μου είναι καλό εκεί, έχω κάνει ήδη κάποιες καλές νίκες, είχα κάποιους καλούς αγώνες στην Ντόχα. Πάντα θέλω να δίνω στον εαυτό μου την ευκαιρία να παίζει και την επόμενη μέρα και να προσπαθώ να παίζω καλύτερα."

Τέλος, για την Karolina Pliskova, την οποία θα αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο, ανέφερε: "Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Παίξαμε και στο Ντουμπάι, όμως εκεί το court ήταν ιδανικό για το παιχνίδι της και όχι τόσο καλό για μένα. Θα είναι δύσκολο όμως, θα έχει πολύ ζέστη και η μπάλα θα έρχεται πολύ γρήγορα. Δεν μπορείς να περιμένεις ένα εύκολο παιχνίδι σ' αυτή τη φάση. Είναι μια παίκτρια που σερβίρει πολύ ψηλά και της αρέσει να χτυπάει δυνατά την μπάλα, οπότε πρέπει να μειώσω τα λάθη μου. Αυτό θα είναι απαραίτητο απέναντί της. Πρέπει να είμαι όσο πιο δυνατή γίνεται, γιατί αυτό θα μου δώσει την ευκαιρία να την κερδίσω. Διαφορετικά θα το εκμεταλλευτεί και θα κυριαρχήσει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots