WTA
H Kvitova έσβησε 4 m.p. και θα παίξει με Σάκκαρη στα προημιτελικά (vid)

 
H Kvitova έσβησε 4 m.p. και θα παίξει με Σάκκαρη στα προημιτελικά (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 - 8:47

Η Petra Kvitova επέστρεψε από το 3-5 στο 3ο σετ, έσβησε 4 match points και τελικά κέρδισε μια συγκλονιστική μάχη με την Jessica Pegula, για να μπει στα προημιτελικά του Indian Wells, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μαρία Σάκκαρη.

Μια πολύ μεγάλη πανηγύρισε η Petra Kvitova, η οποία κέρδισε την Jessica Pegula, Νο.3 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-2, 3-6, 7-6 (11), για να μπει στα προημιτελικά του Indian Wells.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Μαρία Σάκκαρη, που νωρίτερα είχε κερδίσει την Karolina Pliskova με 6-4, 5-7, 6-3.

Η Kvitova είχε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση και πήρε το 1ο σετ με 6-2, όμως η Pegula ανέβηκε στη συνέχεια και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της. Αφού κέρδισε το 2ο σετ με 6-3, η Αμερικανίδα είχε τον έλεγχο και στο μεγαλύτερο μέρος του 3ου σετ, στο οποίο ήταν μπροστά μέχρι και το 5-3.

Έχασε ωστόσο ένα match point στο 5-4, 40-30, όταν σέρβιρε για τη νίκη και το πλήρωσε ακριβά, αφού μόλις έναν πόντο μετά ήταν αντιμέτωπη με break point, το οποίο και αξιοποίησε η Kvitova για το 5-5.

Η Pegula "έσπασε" ξανά το σερβίς της Τσέχας και σέρβιρε στο 6-5 για 2η φορά για τη νίκη, ούτε τότε όμως μπόρεσε να κλείσει το ματς, που οδηγήθηκε στο tie-break. Εκεί η μάχη συνεχίστηκε, με τις δυο παίκτριες να χάνουν από 2 match points στα αντίπαλα σερβίς και από ένα στα δικά τους! Τελικά, αφού είχε σβήσει συνολικά 4 match points, στο 4ο δικό της match point και 2ο στο δικό της σερβίς, η Kvitova κατάφερε να κερδίσει το tie-break με 13-11 και να πάρει τη μεγάλη νίκη.

Η Kvitova θα βρεθεί για 3η φορά στα προημιτελικά του Indian Wells - 1η μετά από 7 χρόνια - που είναι και η καλύτερη πορεία της.

Με τη Σάκκαρη θα αναμετρηθεί για 8η φορά με την Kvitova, την οποία έχει κερδίσει 4 φορές στο παρελθόν (4-3). Η προηγούμενη τους συνάντηση ήταν και πάλι στο Indian Wells πέρσι, όπου η Ελληνίδα παίκτρια είχε κάνει ένα εκπληκτικό ματς και είχε συντρίψει την Τσέχα με 6-3, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots