WTA
Ένα βήμα πιο κοντά στην υπεράσπιση η Swiatek (vids)

 
Ένα βήμα πιο κοντά στην υπεράσπιση η Swiatek (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 - 9:28

Συνεχίζει να κάνει εντυπωσιακά παιχνίδια και στο Indian Wells η Iga Swiatek, η οποία έχασε μόλις 4 games από την Emma Raducanu και έκανε ένα ακόμα βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου της. Στα προημιτελικά και η Aryna Sabalenka.

Η Swiatek επιβλήθηκε της Raducanu με 6-3, 6-1 και πήρε μια ακόμα άνετη πρόκριση στο Indian Wells, όπου υπερασπίζεται τον τίτλο.

Η 21χρονη Πολωνή, Νο.1 χωρίς να απειλείται από καμία τον τελευταίο χρόνο, έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε στο 1ο σετ, στο οποίο ένα break χώρισε τις δυο παίκτριες. Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με την Iga να κερδίζει 6 games στη σειρά μετά το 0-1 και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.

Στα προημιτελικά του BNP Paribas Open, η Swiatek θα αντιμετωπίσει την Sorana Cirstea, που έκανε ένα μεγάλο ματς και απέκλεισε την Caroline Garcia, με 6-4, 4-6, 7-5. Η Ρουμάνα απώλεσε ένα προβάδισμα με 6-4, 4-2, ενώ αργότερα είδε το 3-0 στο 3ο σετ να γίνεται 4-5! Δεν πτοήθηκε παρόλα αυτά και κέρδισε τα 3 επόμενα games, για να πάρει τελικά την πολύ μεγάλη νίκη εις βάρος της Γαλλίδας, Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η φιναλίστ του Australian Open, Elena Rybakina, συνεχίζει χωρίς χαμένο σετ στο τουρνουά και συνέτριψε την προερχόμενη από τα προκριματικά, Varvara Gracheva, με 6-3, 6-0. Στην 8άδα η Rybakina θα αντιμετωπίσει την Karolina Muchova, που κέρδισε το ντέρμπι της Τσεχίας με την Marketa Vondrousova, με 6-4, 6-7 (2), 6-4.

Τέλος, η Aryna Sabalenka κέρδισε ένα μεγάλο ντέρμπι με την Barbora Krejcikova, παίρνοντας και τη ρεβάνς για την ήττα της στο Ντουμπάι, με 6-3, 2-6, 6-4. Στα προημιτελικά η Sabalenka θα αντιμετωπίσει την Coco Gauff, που απέκλεισε την Rebecca Peterson με 6-3, 1-6, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots