WTA
Το σήκωσε στο Indian Wells η Rybakina (vids)

 
Elena Rybakina
Elena Rybakina © BNP Paribas Open
tn team Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 - 0:26

H Elena Rybakina πήρε τη ρεβάνς από την Aryna Sabalenka για το Australian Open και κέρδισε πρώτη φορά στην καριέρα της τη Λευκορωσίδα, για να κατακτήσει τον τίτλο στο Indian Wells.

Κάνοντας έναν εντυπωσιακό τελικό, η Elena Rybakina επικράτησε της Aryna Sabalenka με 7-6 (11), 6-4 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Indian Wells.

Αφού επέστρεψε από το 2-4 στο 1ο σετ, η Rybakina έχασε ένα set point για να κάνει το 7-5, με την Sabalenka να στέλνει το σετ στο tie-break. Εκεί έγινε μεγάλη μάχη, με την Rybakina να χάνει 4 set points και την Sabalenka 2, μέχρι η Καζάκα τελικά να πάρει το tie-break με 13-11, στην 5η της ευκαιρία.

Η Rybakina άνοιξε στη συνέχεια το 2ο σετ με break για το 2-0, ενώ στο 4ο game επέστρεψε από το 15-40 και έκανε το 3-1. Η Καζάκα έκανε και δεύτερο break στο 7ο game για το 5-2, αποκτώντας πια ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα.

Η Sabalenka αντέδρασε και κέρδισε τους 8 από τους 9 επόμενους πόντους για να μειώσει σε 5-4, η Rybakina όμως τη 2η φορά που σέρβιρε για τη νίκη είχε καλύτερα σερβίς και "κλείδωσε" τη μεγάλη νίκη στο 10ο game, έπειτα από 2 ώρες και 2 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 1η νίκη της Rybakina απέναντι στην Sabalenka, στην 5η τους συνάντηση. Θυμίζουμε πως η Καζάκα είχε ηττηθεί από την Λευκορωσίδα και στον τελικό του Australian Open, κάτι λιγότερο από 2 μήνες πριν.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος καριέρας για την Rybakina, μετά τα 250άρια σε Βουκουρέστη και Χόμπαρτ το 2019 και το 2020 αντίστοιχα, καθώς και το Wimbledon του 2022.

Η 23χρονη Rybakina θα βελτιώσει ξανά το career high της αύριο, καθώς θα ανεβεί για 1η φορά στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, υπενθυμίζουμε χωρίς να έχει στην κατοχή της τους 2.000 βαθμούς που θα είχε από το Wimbledon υπό κανονικές συνθήκες, με τους οποίους θα ήταν στο Νο.3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots