WTA
"Τιτανομαχία" στον τελικό της Μαδρίτης

 
"Τιτανομαχία" στον τελικό της Μαδρίτης
© Mutua Madrid Open
tennisnews team Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 - 12:16

Οι δυο καλύτερες παίκτριες του κόσμου, Iga Swiatek και Aryna Sabalenka, θα δώσουν μια ακόμα μάχη σήμερα, για τον τελικό της Μαδρίτης. Θα καταφέρει η Sabalenka να πάρει τη ρεβάνς μετά τον χαμένο τελικό της Στουτγκάρδης, ή θα συνεχίσει το σερί της η Swiatek.


Η Swiatek και η Sabalenka είναι αναμφίβολα οι δυο κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο αυτή τη στιγμή και αυτό ισχύει όχι μόνο για τον τελευταίο μήνα, αλλά και για όλη τη σεζόν.

Η Swiatek, σταθερά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από πέρσι, θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τη διαφορά της από τη 2η Sabalenka, αφού δεν υπερασπίζεται βαθμούς στη Μαδρίτη.

H Sabalenka είναι στο Νο.1 του Race, αφού έχει κερδίσει το Australian Open και γενικά κάνει μια καταπληκτική σεζόν, έχοντας καταφέρει να "ψαλιδίσει" και τη διαφορά της από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στους 2.084 βαθμούς (ήταν μεγαλύτερη από 4.400 μέχρι τον Μάρτιο).

Αν πάρει τη ρεβάνς για τον πρόσφατο χαμένο τελικό από την Iga στην Στουτγκάρδη, η Λευκορωσίδα, η οποία γιόρτασε τα 25α γενέθλιά της χθες στη Μαδρίτη, θα μειώσει κι άλλο τη διαφορά, στους 1.744 βαθμούς. Αντίθετα, αν η Swiatek επικρατήσει ξανά, η διαφορά θα αυξηθεί στους 2.444 βαθμούς.

Για την τρομερή σε τελικούς Swiatek, αυτός θα είναι ο 17ος τελικός καριέρας. Θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο της (13-3), έχοντας κερδίσει 5 τίτλους σε 1000άρια τουρνουά - κανέναν στην Μαδρίτη, όπου θα είναι για 1η φορά σε τελικό.

Η Sabalenka από την πλευρά της, πρωταθλήτρια στη Μαδρίτη το 2021, θα παίξει στον 23ο τελικό της καριέρας της (12-10 σε τελικούς), ενώ θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο της σε 1000άρι τουρνουά (4-1). Για φέτος θα είναι ήδη ο 5ος τελικός της, μετά τις νίκες της στο Australian Open και στο 500άρι της Αδελαΐδας, αλλά και τις ήττες της στο Indian Wells (Elena Rybakina) και στην Στουτγκάρδη (Swiatek).

Αυτή θα είναι η 8η συνάντηση των Swiatek και Sabalenka, με την πρώτη να προηγείται στις νίκες με 5-2. Στο χώμα μοιάζει ανίκητη σ' αυτή τη μονομαχία η Πολωνή, που έχει κερδίσει και τις 3 προηγούμενες συναντήσεις της με τη Λευκορωσίδα, χωρίς να απωλέσει σετ. Η πιο πρόσφατη πριν 2 εβδομάδες στον τελικό της Στουτγκάρδης, όπου επικράτησε με 6-3, 6-4.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (06/05):

Manolo Santana:
19:30 Iga Swiatek [1] v. Aryna Sabalenka [2] Novasports 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots