WTA
Τρομερή Sabalenka κυριάρχησε στη Μαδρίτη (vids)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka @Mutua Madrid Open
tn team Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 - 22:14

Εξαιρετικός τελικός στη Μαδρίτη με την Aryna Sabalenka να παίζει τρομερό τένις και να κερδίζει το Νο.1 του κόσμου Iga Swiatek, σηκώνοντας για 2η φορά τον τίτλο στην Ισπανία.

Μια μάχη που κράτησε κοντά 2,5 ώρες και 2 τενίστριες να παίζουν κορυφαίο τένις ήταν ο απολογισμός του τελικού στη Μαδρίτη. Η Sabalenka επικράτησε στα σημεία και αναδείχθηκε νικήτρια έναντι τις Swiatek, με 6-3, 3-6, 6-3.

Η Λευκορωσίδα τενίστρια επέστρεψε τον θρόνο της Μαδρίτης μετά από 2 χρόνια, παίρνοντας την ρεβάνς απέναντι στη Swiatek μετά τον χαμένο τελικό πριν από 3 εβδομάδες στη Στουτγάρδη.

Στο αγωνιστικό μέρος και συγκεκριμένα στο 1ο σετ, τα πράγματα κυρίως στην αρχή δεν είχαν έντονες εναλλαγές, με τις 2 τενίστριες να κρατάνε σχεδόν καθόλη την διάρκεια το σερβίς τους.

Η Sabalenka έκανε τη διαφορά στο 8ο game, εκεί όπου βρήκε τρόπο και έσπασε το σερβίς της Swiatek, κλείνοντας στη συνέχεια το σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ η Swiatek ξεκίνησε από την αρχή ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στην αντίπαλο της. Προηγήθηκε με 3-0, η Sabalenka απάντησε και ισοφάρισε γρήγορα σε 3-3, αλλά η Πολωνή τενίστρια είχε εν τέλει τον τελευταίο λόγο στο σετ, καθώς με ένα νέο σερί 3 game, το κατέκτησε με 6-3 σε 42 λεπτά, και έφερε το ματς στα ίσα.

Στο 3ο σετ ο ρυθμό του αγώνα άρχισε να ανεβαίνει κατακόρυφα. Η Sabalenka σταμάτησε το σερί της Swiatek, κερδίζοντας αυτή την φορά εκείνη 3 συνεχόμενα game, διαμορφώνοντας το σκορ σε 3-0. Η Swiatek αντέδρασε, και ακριβώς στη συνέχεια με ένα επιμέρους δικό της 3-0, ισοφάρισε σε 3-3.

Το Νο.2 του κόσμου όμως και πάλι στο 8ο game (όπως και στο 1ο σετ), έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της και στη συνέχεια έκλεισε από τη γραμμή του σερβίς το σετ με 6-3 και τον αγώνα με 2-1, κατακτώντας τον τίτλο.

Η Sabalenka βρίσκεται αυτή τη στιγμή 1η στο race για το 2023, έχοντας κατακτήσει 3 τίτλους, καθώς πριν από το Μαδριλένικό τουρνουά, είχε κερδίσει τα τρόπαια στην Αδελαίδα και φυσικά το 1ο της Grand Slam στη Μελβούρνη, ενώ είχε και 2 χαμένους τελικούς στο Indian Wells και στην Στουττγάρδη από την Swiatek.

Αυτός είναι ο 13ος τίτλος στην καριέρα της σε 23 τελικούς που έχει συμμετάσχει.

Αυτός ήταν επίσης ο 5ος τίτλος σε 1000άρι τουρνουά της WTA. Έχει κερδίσει ακόμα τα τουρνουά Wuhan Open το 2018 και το 2019, το Qatar Ladies το 2020 και τελευταίο το Mutua Madrid Open το 2021.

Από την άλλη πλευρά η Swiatek γνώρισε την ήττα για 4η φορά σε συνολικά 17 τελικούς που έχει αγωνιστεί. Μέχρι στιγμής φέτος έχει κερδίσει το Qatar Open, το Stuttgart Open, ενώ είχε φτάσει στον τελικό του Dubai Championships χάνοντας από την Barbora Kreijcikova.

Η 25χρονη Sabalenka σημείωσε την 3η νίκη της κόντρα στην Swiatek, σε συνολικά 8 ματς και 1η της στο χώμα κόντρα στην Πολωνή.

Ενώ επίσης η Λευκορωσίδα μείωσε την διαφορά της στη παγκόσμια κατάταξη από το Νο.1 Iga Swiatek στους 1.744 βαθμούς. Στο φετινό τουρνουά δεν υπερσπιζόταν κανένα βαθμό γιατί πέρυσι είχε ηττηθει στη πρεμιέρα της.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι 2 τενίστριες θα μεταβούν στην Ρώμη καθώς ξεκινάει το Italian Open, εκεί όπου η Swiatek είναι πρωταθλήτρια τις 2 τελευταίες χρονιές.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots