WTA
Μπήκε δυνατά στη Ρώμη η Σάκκαρη (vid)

 
Μπήκε δυνατά στη Ρώμη η Σάκκαρη (vid)
© Mutua Madrid Open
tennisnews team Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 - 13:27

Με μια καλή εμφάνιση ξεκίνησε την προσπάθειά της στη Ρώμη η Μαρία Σάκκαρη, που απώλεσε μόλις 4 games από την Barbora Strycova και πήρε χωρίς να ανησυχήσει την πρόκριση για τον 3ο γύρο.

Η Σάκκαρη, ημιφιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη, συνεχίζει δυναμικά την φετινή της πορεία στη χωμάτινη σεζόν, με μια πειστική πρεμιέρα στη Ρώμη.

Μετά από 81 μόλις λεπτά και σε ένα δύσκολο ματς εξαιτίας του δυνατού ανέμου, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών ήταν σε θέση να περάσει το επιθετικό της τένις και να πάρει τις πρωτοβουλίες στο court, για να επιβληθεί της Strycova με 6-1, 6-3.

Η Σάκκαρη τελείωσε το παιχνίδι με 19 winners, έναντι μόλις 8 της 37χρονης Τσέχας, ωστόσο έκανε και 28 αβίαστα λάθη, σε ένα παιχνίδι που όπως είπαμε ο άνεμος ήταν δυνατός. Στα 14 λάθη σταμάτησε η Strycova, η οποία προχθές πέτυχε την πρώτη της νίκη μετά την επιστροφή της στο tour, αφού θυμίζουμε πως το 2021 είχε σταματήσει προσωρινά το τένις.

Η Σάκκαρη κέρδισε τα 4 πρώτα games της αναμέτρησης και "καθάρισε" αρκετά γρήγορα το 1ο σετ, με τη Strycova να μειώνει προσωρινά σε 4-1, αλλά να μην μπορεί να υπερασπιστεί το σερβίς της ούτε μια φορά στο σετ, με τη Σάκκαρη να κάνει το 6-1.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-1, 0-40 και μετά απ' αυτό είχε μερικά λεπτά απόλυτης κυριαρχίας ξανά, για να φτάσει να προηγείται με 5-1. Δεν "έπεσε" αμαχητί η Strycova, που κατάφερε να μειώσει σε 5-3, τη δεύτερη φορά όμως που σέρβιρε για την παραμονή της στο τουρνουά η Σάκκαρη πήρε το game που έψαχνε και έβαλε τέλος στο παιχνίδι.

Αυτή ήταν η 1η συνάντηση των δυο παικτριών στο tour, με τη Μαρία να πετυχαίνει την 20ή νίκη της στη φετινή σεζόν.

Η Ελληνίδα παίκτρια, Νο.8 στην παγκόσμια κατάταξη, θα περιμένει την πολύ δυνατή αναμέτρηση της Bianca Andreescu με την Marketa Vondrousova, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο της Ρώμης.

Θυμίζουμε πως η καλύτερη πορεία της στο 1000άρι της Ιταλίας είχε επιτευχθεί το 2019, όταν έφτασε έως την ημιτελική φάση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots