WTA
Ανατροπή μετά από 3,5 ώρες η Kalinina! (vid)

 
Ανατροπή μετά από 3,5 ώρες η Kalinina! (vid)
© Jimmie48/WTA
tn team Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 - 0:47

H Anhelina Kalinina κέρδισε με ανατροπή την Beatriz Haddad Maia σε ένα παιχνίδι που ξεπέρασε τις 3,5 ώρες σε διάρκεια και θα αναγκάσει τους Στέφανο Τσιτσιπά και Lorenzo Musetti να βγουν στο court σχεδόν τα μεσάνυκτα στη Ρώμη!

Είναι μια μέρα που τράβηξε πολύ στη Ρώμη, παρότι δεν είχαμε μεγάλες διακοπές από τον καιρό όπως άλλες μέρες. Μετά από την μεγάλη σε διάρκεια αναμέτρηση του Jannik Sinner με τον Francisco Cerundolo, Beatriz Haddad Maia και Anhelina Kalinina μονομάχησαν για 3 ώρες και 41 λεπτά (!), με την τελευταία να κερδίζει την απίστευτη μάχη με 6-7 (2), 7-6 (6), 6-3.

Η Haddad Maia πήρε το 1ο σετ επιστρέφοντας από το 0-4, ενώ η Kalinina έχασε ένα προβάδισμα με 4-2 στο 2ο σετ, βρέθηκε 2 φορές σε απόσταση 2 πόντων μακριά από τον αποκλεισμό και τελικά πήρε το σετ στο tie-break με 8-6, για να ισοφαρίσει.

Σε εκείνο το σημείο, είχαν ήδη συμπληρωθεί 2 ώρες και 40 λεπτά παιχνιδιού! Ο προημιτελικός όμως επεφύλασσε κι άλλες συγκινήσεις, με την Kalinina να ανατρέπει το 0-3 στο αποφασιστικό σετ και να το κερδίζει με 6-3, χάρη σε ένα εντυπωσιακό σερί.

Μετά από 3 ώρες και 41 λεπτά η Ουκρανή τενίστρια πήρε το εισιτήριο για τον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας της και εκεί θα συναντήσει την Veronika Kudermetova, που νωρίτερα κέρδισε την Qinwen Zheng με 3-6, 6-3, 6-4.

Ο "μαραθώνιος" των δυο παικτριών ωστόσο, σημαίνει πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Lorenzo Musetti θα ξεκινήσουν τη δική τους μάχη λίγο πριν τα μεσάνυκτα στη Ρώμη, ενώ ήδη αμφότεροι χρειάστηκε να παίξουν από ένα σετ νωρίτερα σήμερα, εξαιτίας της χθεσινής βροχής που διέκοψε τους αγώνες τους! Θα είναι σίγουρα πολύ απαιτητική και δύσκολη δοκιμασία και για τους δυο, που τουλάχιστον θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν αύριο, αφού ο νικητής θα παίξει στα προημιτελικά την Πέμπτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots