ATP
Ρώμη: Έξω Sinner και Rublev! (vids)

 
Ρώμη: Έξω Sinner και Rublev! (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 - 20:25

Ακόμα δυο μεγάλα ονόματα έμειναν εκτός προημιτελικών στο Internazionali BNL d' Italia, αφού τόσο ο Jannik Sinner, όσο και o Andrey Rublev, αποχαιρέτησαν σήμερα τη Ρώμη!

Ο καλύτερος Ιταλός τενίστας και μεγάλη ελπίδα των ντόπιων φιλάθλων για έναν τίτλο, Jannik Sinner, δεν θα είναι στους αυριανούς προημιτελικούς της διοργάνωσης, καθώς ηττήθηκε σήμερα από τον Francisco Cerundolo με 6-7 (3), 6-2, 6-2.

Παρά το γεγονός πως πήρε το 1ο σετ, έστω και αν αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, ο Sinner στριμώχτηκε στα 2 επόμενα σετ από τον πολύ καλό Cerundolo, ενώ πλήρωσε και τα πολλά αβίαστα λάθη που έκανε - γύρω στα 50!

Ο Αργεντινός τα αξιοποίησε, έπαιξε πολύ καλό τένις στα 2 τελευταία σετ και τελικά έφτασε στη μεγάλη ανατροπή μετά από 2 ώρες και 25 λεπτά αγώνα, για να φτάσει σε μια πολύ σπουδαία πρόκριση και να "παγώσει" το ιταλικό κοινό στο Centrale του Foro Italico.

O Cerundolo έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ όταν αντιμετωπίζει παίκτες από το Top 10, αφού έχει κερδίσει τις 5 από τις 11 αναμετρήσεις του κόντρα σε Top 10 τενίστες (5-6).

Στα προημιτελικά θα τεθεί αντιμέτωπος με ακόμα έναν Top 10 παίκτη, τον Casper Ruud, που φρόντισε να πάρει μια καθαρή νίκη νωρίτερα επί του Laslo Djere με 6-1, 6-3 μέσα σε 70 λεπτά.

Εκτός 8άδας έμεινε και ο Andrey Rublev, που λίγα λεπτά μετά από τον Sinner, ηττήθηκε από τον Yannick Hanfmann με 7-6 (5), 4-6, 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 33 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 3η νίκη καριέρας απέναντι σε Top 10 από τον Hanfmann και η 2η μέσα σε λίγες ημέρες, αφού στον 2ο γύρο της ίδιας διοργάνωσης είχε κερδίσει τον Taylor Fritz.

Ο 31χρονος Γερμανός, Νο.101 στην παγκόσμια κατάταξη, ξεκίνησε από τα προκριματικά στο Masters της Μαδρίτης πριν λίγες εβδομάδες και έφτασε ως τη φάση των "32", ενώ την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε από τα προκριματικά στο Masters της Ρώμης και βρίσκεται στην καλύτερη 8άδα.

Εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του σημαντικότερου ίσως παιχνιδιού για τον 4ο γύρο, μεταξύ του Daniil Medvedev και του Alexander Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots