WTA
Σάκκαρη: Ένιωσα καλά στο court, ήταν μια καλή εμφάνιση"

 
Σάκκαρη: Ένιωσα καλά στο court, ήταν μια καλή εμφάνιση"
tn team Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 - 17:55

Ευχαριστημένη έμεινε με την πρώτη της εμφάνιση για φέτος στο χορτάρι η Μαρία Σάκκαρη, η οποία προκρίθηκε στην 16άδα του Rothesay Open Nottingham.

"Πάντα πρέπει να είσαι προσεκτική όταν παίζεις με μια καλή παίκτρια στον 1ο γύρο. Πρέπει να είσαι σε εγρήγορση σε κάθε πόντο, γιατί είναι και ο πρώτος αγώνας στο χορτάρι - αυτό φαντάζομαι ισχύει και για εκείνη. Ένιωσα καλά στο court, είχα καλή κίνηση και καλό σερβίς, συνολικά ήταν μια καλή εμφάνιση", είπε η Σάκκαρη στις δηλώσεις που έκανε από το court μετά την πρώτη της εμφάνιση στο Νότιγχαμ.

Η κορυφαία παίκτρια του ταμπλό του Rothesay Open, κέρδισε τη Xiyu Wang με 6-2, 7-6 (6). Αν και αισθητά καλύτερη στο 1ο σετ, στο 2ο σετ έχασε 4 match points η Ελληνίδα παίκτρια, που κινδύνεψε αργότερα στο tie-break με εις βάρος της set point, αλλά το έσβησε και τελικά απέφυγε το 3ο σετ.

"Όταν χάνεις match points μπορεί να είναι κάτι που θα μπει στο κεφάλι σου και θα σε στοιχειώσει. Ευτυχώς, δεν έγινε αυτό σήμερα, έμεινα συγκεντρωμένη στον επόμενο πόντο και σ' αυτό που έπρεπε να κάνω για να φέρω τον εαυτό μου σε ακόμα ένα match point."

Τέλος, η Μαρία ρωτήθηκε και για το Νότιγχαμ, όπου πάντα παίρνει μεγάλη στήριξη και αγάπη από τον κόσμο: "Λατρεύω το Νότιγχαμ και νιώθω ότι κι ο κόσμος εδώ λατρεύει εμένα. Είναι ένα μέρος όπου ο κόσμος αγαπά το τένις και πάντα είμαι χαρούμενη όταν επιστρέφω εδώ."

Η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Rothesay Open μια εκ των Alize Cornet και Katie Swan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots