WTA
Σάκκαρη: "Πολύ ευχαριστημένη, είχα καιρό να πάρω τέτοια νίκη"

 
Σάκκαρη: "Πολύ ευχαριστημένη, είχα καιρό να πάρω τέτοια νίκη"
© bett1open
tn team Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 - 19:45

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν πολύ ευχαριστημένη με την εμφάνισή της απέναντι στην Aliaksandra Sasnovich στο Βερολίνο, ενώ στάθηκε και στο ότι χρειαζόταν μια τέτοια νίκη, καθώς είχε αρκετό καιρό να φτάσει σε μια τόσο άνετη επικράτηση.

"Ήταν η πρώτη φορά που παίζαμε, αλλά την γνώριζα γιατί την παρακολουθώ στο tour πολλά χρόνια τώρα. Χτυπάει την μπάλα πολύ δυνατά, ξέρω πως της αρέσει να παίζει στο χορτάρι, κέρδισε την Vika χθες (Victoria Azarenka) που ήταν μια πολύ καλή νίκη. Οπότε γνώριζα πως θα έμπαινε στο γήπεδο και θα χτυπούσε δυνατά την μπάλα, προσπαθώντας να με βγάλει έξω από το γήπεδο. Ευτυχώς κινούμαι πολύ καλά, είμαι δυνατό κορίτσι και μπόρεσα να διαχειριστώ τις μπάλες της. Σέρβιρα πολύ καλά και συνολικά έκανα μια πολύ καλή εμφάνιση", είπε η Σάκκαρη στις δηλώσεις που έκανε μέσα από το Steffi Graf Stadion, αμέσως μετά τη νίκη της επί της Sasnovich με 6-2, 6-1.

Για το τι σημαίνει το "να παίξει έξυπνα", όπως της φώναξε ο προπονητής της κατά τη διάρκεια του αγώνα, είπε: "Το έξυπνο παιχνίδι δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να το κάνεις μια μάχη φυσικής κατάστασης, να προσπαθώ να βάζω πολλές μπάλες μέσα και να κάνω τη ζωή του κάθε αντιπάλου δύσκολη. Αυτό το έκανα καλά σήμερα."

Ήταν μια πρόκριση που ήρθε σε 65 λεπτά, με την Ελληνίδα παίκτρια να μην θέλει να υποτιμήσει την προσπάθειά της Sasnovich και να λέει ότι δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά είναι πολύ ικανοποιημένη που ήρθε με αυτόν τον τρόπο και αυτό το σκορ.

"Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είχα μια εύκολη νίκη - βάσει αποτελέσματος, γιατί στο γήπεδο δεν ήταν καθόλου έτσι, μετά από αρκετό καιρό. Έχω παίξει πολλά παιχνίδια τριών σετ φέτος και δεν παραπονιέμαι γιατί τα κερδίζω, αλλά είχα πολύ καιρό να έχω έναν τέτοιο αγώνα."

Τέλος, η Σάκκαρη ρωτήθηκε και για τον κόσμο, με πολλές ελληνικές σημαίες να κυματίζουν και σήμερα στο γήπεδο του Βερολίνου: "Βλέπουμε παντού ελληνικές σημαίες πλέον, αυτό είναι γεγονός! Φυσικά υπάρχουν πολλοί Έλληνες στη Γερμανία, πολλοί στην Αυστραλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά. Είναι φανταστικό που μπορώ να έχω την στήριξή τους όπου και αν βρίσκομαι. Οι Έλληνες πραγματικά αγαπάμε την πατρίδα μας και υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Είναι θαυμάσιο να τους έχω στο πλευρό μου, όπου κι αν πηγαίνω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots