WTA
H Pegula κέρδισε τη Swiatek και μπήκε τελικό (vids)

 
H Pegula κέρδισε τη Swiatek και μπήκε τελικό (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 22:21

Μετά από δυο συνεχόμενες παρουσίες στα ημιτελικά, η Jessica Pegula προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό στο 1000άρι του Καναδά, ξεπερνώντας μετά από ένα μεγάλο ματς την κορυφαία του κόσμου, Iga Swiatek.

Η Pegula έκανε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι στο Μόντρεαλ και επικράτησε της Swiatek με 6-2, 6-7 (4), 6-4, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Omnium Banque Nationale.

Η 29χρονη Αμερικανίδα τενίστρια, Νο.3 στον κόσμο αυτή την εβδομάδα, είχε ίσους winners με την Swiatek, από 31, ενώ κατάφερε να κάνει 14 λιγότερα αβίαστα λάθη (21 έναντι 35).

Στο 1ο σετ ήταν πολύ καλύτερη και έχασε μόνο 2 games, ενώ στο 2ο επέστρεψε από το 1-3 και προηγήθηκε με break στο 4-3 και στο 5-4. Αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση, με την Swiatek να κάνει το break όταν η Αμερικανίδα σέρβιρε για τη νίκη. Αργότερα η Πολωνή έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί επικράτησε με 7-4, για να στείλει τη μεγάλη μάχη σε 3ο σετ.

Και στο 3ο σετ η Pegula βρέθηκε πίσω με break, αλλά κατάφερε από το 0-2 και το 2-4 να επιστρέψει, κερδίζοντας τα 4 τελευταία games του αγώνα, που της χάρισαν τη νίκη μετά από 2 ώρες και 30 λεπτά στο court.

Αυτή ήταν η 2η νίκη της Pegula απέναντι στο Νο.1 του κόσμου, έχοντας πετύχει και την άλλη απέναντι στην Swiatek, στις αρχές της χρονιάς για το United Cup στην Αυστραλία.

Θα βρεθεί στον 7ο τελικό της καριέρας της η Αμερικανίδα, 2ο στη χρονιά μετά το 500άρι του Κατάρ και 3ο συνολικά σε 1000άρι τουρνουά (1-1). Σε 1000άρι ήταν και ο μεγαλύτερος τίτλος που έχει κερδίσει, στη Γουαδαλαχάρα τον περσινό Οκτώβριο.

Η δεύτερη φιναλίστ θα βγει από το άλλο παιχνίδι της ημέρας, μεταξύ της Elena Rybakina, που διεκδικεί το Νο.3 από την Pegula, και την Liudmila Samsonova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots