WTA
1η νίκη στο Σινσινάτι μετά από 3 χρόνια για Σάκκαρη (vid)

 
1η νίκη στο Σινσινάτι μετά από 3 χρόνια για Σάκκαρη (vid)
© Mubadala Citi DC Open
tn team Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 - 23:16

H Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά και να επιστρέψει από σετ πίσω απέναντι στη Sorana Cirstea, έφτασε όμως στην πολύτιμη νίκη και προκρίθηκε στην καλύτερη 16άδα του Σινσινάτι.

Η Σάκκαρη επικράτησε της Cirstea με 2-6, 6-3, 7-5 και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τη φάση των "16" του Western & Southern Open στο Σινσινάτι.

Δεν είχε καθόλου εύκολο απόγευμα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, η οποία όμως έπαιξε καλό τένις και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Σινσινάτι από το 2020.

Το 2021 η Σάκκαρη είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα της από την Angelique Kerber, που τότε έφτασε ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ πέρσι έχασε το πρώτο της παιχνίδι από την Caroline Garcia, που κατέληξε πρωταθλήτρια του τουρνουά!

Και φέτος είχε δύσκολη πρεμιέρα στο 1000άρι του Σινσινάτι η Σάκκαρη, η οποία βρέθηκε πίσω με 0-4, μετά από το καταπληκτικό ξεκίνημα της Cirstea και το άσχημο δικό της.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με τη Σάκκαρη να κάνει το double break και να προηγείται με 4-0. Η Cirstea αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει σε 4-3, αλλά πριν μπορέσει να γίνει απειλητική, η Σάκκαρη σταμάτησε την αντεπίθεσή της και πήρε το σετ με 6-3.

Στο 3ο σετ οι δυο παίκτριες τα έδωσαν όλα, με τη Σάκκαρη να είναι πάντως καλύτερη και να μην αντιμετωπίζει ούτε ένα break point. Η Ελληνίδα είχε ευκαιρίες για το break, όμως η Cirstea τόσο στο 1ο, όσο και στο 9ο game, κατάφερε να σβήσει break points και να προηγηθεί με 5-4.

Ως εκ τούτου, η Σάκκαρη αναγκάστηκε να σερβίρει για την παραμονή της στο τουρνουά, αλλά χωρίς πρόβλημα υπερασπίστηκε το σερβίς της και ισοφάρισε σε 5-5. Στο επόμενο game ήρθε επιτέλους και το break για τη Μαρία, που "κλείδωσε" τη νίκη της με 3 συνεχόμενους πόντους από το 15-30, για να διαμορφώσει το τελικό 7-5 έπειτα από 2 ώρες και 19 λεπτά παιχνιδιού.

Η Σάκκαρη θα επιστρέψει στον 3ο γύρο του Σινσινάτι μετά από 3 χρόνια. Είχε παίξει σε 2 συνεχόμενους προημιτελικούς στο τουρνουά, το 2019 και το 2020.

Θα περιμένει την αναμέτρηση της Karolina Muchova με την Petra Martic, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει αύριο. Θυμίζουμε πως από τη Muchova είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο του Roland Garros και μετά απ' αυτό η Τσέχα έφτασε ως τον τελικό στο Παρίσι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots