WTA
Η Gauff έβγαλε "νοκ άουτ" τη Swiatek (vids)

 
Η Gauff έβγαλε "νοκ άουτ" τη Swiatek (vids)
© Western & Southern Open
tn team Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 - 21:07

H Coco Gauff συνεχίζει τα μεγάλα αποτελέσματα και κέρδισε για 1η φορά την Iga Swiatek μετά από 7 συνεχόμενες ήττες, για να προκριθεί στον σπουδαιότερο τελικό της καριέρας της.

Μόλις δυο εβδομάδες μετά την παρουσία της στον 1ο τελικό σε ένα 500άρι, η Coco Gauff εξασφάλισε την παρουσία της και σε έναν τελικό σε 1000άρι τουρνουά.

Η 19χρονη Αμερικανίδα τενίστρια, Νο.7 στον κόσμο, επικράτησε της Swiatek με 7-6 (2), 3-6, 6-4, για να προκριθεί στον τελικό του Western & Southern Open στο Σινσινάτι.

Ήταν η 1η της νίκη απέναντι στη Swiatek στην 8η συνάντησή τους (1-7), καθώς και η 2η απέναντι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης - 1η σε ολοκληρωμένο ματς, αφού η άλλη ήταν με εγκατάλειψη της Asleigh Barty.

Σημαντικό μέρος της σημερινής νίκης ήταν η ανατροπή του 1ου σετ για την Gauff, που ήταν πίσω με break με 2-4 και με 3-5 κατάφερε όμως να παρατείνει το σετ, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Αργότερα ήρθε αντιμέτωπη με διπλό set point στο 5-6, 15-40, αλλά για μια ακόμα φορά επέστρεψε και έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί ήταν καλύτερη και επικράτησε με 7-2.

Στο 2ο σετ η Swiatek πέρασε στην αντεπίθεση, έκανε νωρίς το break και προηγήθηκε με 3-1, για να διατηρήσει τον έλεγχο έως το τέλος και να ολοκληρώσει το σετ με ένα love service game, στο 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ έγινε μόνο ένα break και ήταν για την Gauff στο 7ο game, με την Αμερικανίδα να παίρνει προβάδισμα με 4-3. Στο επόμενο game έσβησε ένα break point για το 5-3 και στο 10ο έσβησε ακόμα ένα, για να "σφραγίσει" τελικά τη νίκη της στο 4o match point της, έπειτα από 2 ώρες και 50 λεπτά αγώνα.

Κάνει πολύ μεγάλη σεζόν στην Αμερική η Gauff, η οποία θα παίξει στον 2ο τελικό της αυτό το μήνα και θα διεκδικήσει τον 3ο της φετινό τίτλο μετά το 250άρι του Ώκλαντ και το 500άρι της Ουάσινγκτον.

Θα διεκδικήσει φυσικά τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της, αφού θα είναι και ο 1ος της τελικός σε ένα τουρνουά WTA 1000. Θα αντιμετωπίσει μια εκ των Aryna Sabalenka και Karolina Muchova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots