WTA
Σάκκαρη: Ανεβαίνει στο Race και "βλέπει" 10άδα

 
Σάκκαρη: Ανεβαίνει στο Race και "βλέπει" 10άδα
© Guadalajara Open Akron
tn team Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:00

Μετά και την πρόκριση της στα ημιτελικά του Guadalajara Open Akron, η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στο Νο.13 του Race, ενώ "βλέπει" άνοδο στο Νο.9, με νίκη επί της Caroline Garcia απόψε.

Η Σάκκαρη βρισκόταν στο Νο.16 του Race μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, μένοντας έτσι αρκετά πίσω στον στόχο για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στο WTA Finals.

Στη Γουαδαλαχάρα όμως, όπως και πέρσι που έφτασε στον τελικό και ήταν το τουρνουά που της έδωσε την πρόκριση στο Finals, η Σάκκαρη παίζει και πάλι καλό τένις και αναμένεται να κάνει μια σημαντική άνοδο.

Με την πρόκρισή της στα ημιτελικά, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στο Νο.13 του Race στο Live, ενώ αν προκριθεί στον τελικό θα μπει και στο Top 10, πλησιάζοντας πια πάρα πολύ στην κορυφαία 8άδα, που είναι ο στόχος. Με κατάκτηση του τίτλου, μπορεί να ανεβεί αυτή την εβδομάδα μέχρι και το Νο.9.

Να σημειωθεί βέβαια πως αν δεν μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Garcia απόψε, υπάρχει το ενδεχόμενο η Γαλλίδα να κατακτήσει τον τίτλο και να την ξεπεράσει, με τη Μαρία να μένει στο Νο.14 σ' αυτή την περίπτωση. Και πάλι όμως θα είναι μια σημαντική άνοδος για την 28χρονη Ελληνίδα, που ό,τι και να συμβεί έχει πλησιάσει στους 278 βαθμούς από το Νο.9 και την Madison Keys.

Θυμίζουμε πως η σεζόν είναι μεγάλη φέτος και μετά τη Γουαδαλαχάρα υπάρχουν πολλοί βαθμοί για διεκδίκηση στα τουρνουά της Ασίας, το 500άρι του Τόκιο (25/09), το 1000άρι του Πεκίνου (02/10) και το 500άρι του Zhengzhou (09/10).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots