WTA
Σάκκαρη: "Δεν σκέφτομαι το WTA Finals, δεν ήταν καν ρεαλιστικός στόχος πριν έρθω εδώ"

 
Σάκκαρη: "Δεν σκέφτομαι το WTA Finals, δεν ήταν καν ρεαλιστικός στόχος πριν έρθω εδώ"
© Guadalajara Open Akron
tennisnews team Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:19

Η Μαρία Σάκκαρη θα βρεθεί στο Νο.10 - ενδεχομένως και στο Νο.9 του Race - αυτή τη Δευτέρα, επιστρέφοντας και πάλι δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στο WTA Finals. Στις δηλώσεις που έκανε πάντως μετά την πρόκρισή της στον τελικό του Guadalajara Open, είπε πως ήταν κάτι που δεν υπήρχε στο μυαλό της και πήγε στη Γουαδαλαχάρα έχοντας εγκαταλείψει αυτόν τον στόχο.

"Ειλικρινά, δεν το σκεφτόμουν αυτό. Πριν από αυτή την εβδομάδα δεν ήταν καν ρεαλιστικός στόχος για μένα και δεν το είχα θέσει για στόχο", είπε συγκεκριμένα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, στις χθεσινές της δηλώσεις στη Γουαδαλαχάρα, μετά τη νίκη της με 2-0 σετ επί της Caroline Garcia.

H Σάκκαρη έφτασε στη Γουαδαλαχάρα από το Νο.16 του Race, αλλά τώρα έχει εξασφαλίσει ήδη την άνοδό της στο Νο.10 και αν κερδίσει στον τελικό θα βρεθεί στο Νο.9, μόλις 300 βαθμούς πίσω από την κορυφαιά 8άδα, που θα πάει στο Κανκούν για το WTA Finals. Αποτελούσε σίγουρα έναν μεγάλο στόχο της στις αρχές της χρονιάς, αλλά όπως παραδέχτηκε τον είχε σχεδόν εγκαταλείψει, μετά και τα τελευταία αποτελέσματά της. Ωστόσο αυτή η εβδομάδα τη βάζει και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης, με τη Μαρία να διεκδικεί κάτι πολύ σπουδαίο, την 3η διαδοχική είσοδό της στο Finals.

Για τον τελικό της Γουαδαλαχάρας, όπου θα αντιμετωπίσει τη No.111 του κόσμου, Caroline Dolehide, είπε: "Μπορεί να είμαι το φαβορί από άποψη ranking, όμως για κάποιο λόγο βρίσκεται στον τελικό. Έχει παίξει πολύ καλό τένις και έχει κερδίσει μεγάλες παίκτριες. Είναι τελικός και θα είναι εκπληκτικό αν κερδίσω, θα στεναχωρηθώ αν χάσω. Θα προσπαθήσω να κάνω το ίδιο που έκανα και σήμερα, να είμαι χαμογελαστή και να απολαύσω τη μέρα μου."

Το ζητούμενο, όπως σημείωσε και στις πρώτες δηλώσεις που έκανε από το court, είναι να διασκεδάσει την τελευταία της ημέρα στο τουρνουά: "Θα προετοιμαστώ όπως και πριν από κάθε άλλο παιχνίδι, όπως κάθε άλλο παιχνίδι μου αυτή την εβδομάδα. Για παράδειγμα, χθες έπαιξα με την Arango, την οποία δεν είχα ξανασυναντήσει ποτέ. Θα συγκεντρωθω σε εμένα, στο τι πρέπει να κάνω. Δεν έχει σημασία τι θα κάνει εκείνη. Όλοι παίζουν καλά και εγώ έχω παίξει καλά αυτή την εβδομάδα. Ανυπομονώ για τον αγώνα, θα είναι διασκεδαστικό."

Σχετικά με το ότι εμπνέει πολλές νέες κοπέλες και παιδιά από το Μεξικό, γι' αυτό και είναι τόσο αγαπητή, η Σάκκαρη σχολίασε: "Είμαι ευγνώμων γι' αυτό. Είμαι χαρούμενη που μπορώ να εμπνέω τις κοπέλες εντός και εκτός γηπέδου. Απλά έρχομαι εδώ και είμαι ο εαυτός μου, αυτό νομίζω πως εκτιμούν και θαυμάζουν και αυτό με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη. Δεν προσποιούμαι πως είμαι κάποια άλλη, είμαι ο εαυτός μου. Πάντα τα πηγαίνω καλά εδώ, μου αρέσει να περνάω χρόνο με το μεξικανικό κοινό."

Για την πολύ μεγάλη στήριξη και δύναμη που της δίνει εν γένει ο κόσμος στο Μεξικό: "Το λέω κάθε μέρα, αλλά με βοηθάει πάρα πολύ. Είναι κάτι που πραγματικά εκτιμώ. Είμαι ευγνώμων που έρχομαι κάθε χρόνο εδώ και κάθε φορά παίρνω και μεγαλύτερη στήριξη. Απολαμβάνω το χρόνο που περνάω εδώ, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό."

Τέλος, ρωτήθηκε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έχει πει πολύ όμορφα πράγματα για εκείνη στο παρελθόν: "Το να έχεις έναν αθλητή κι έναν άνθρωπο σαν τον Γιάννη να λέει αυτά τα πράγματα για σένα, σου δίνει αυτοπεποίθηση. Είμαι ευγνώμων και τον ευχαριστώ για τη στήριξη του και την πίστη του σε μένα."

Ο τελικός του Guadalajara Open Akron μεταξύ της Σάκκαρη και της Dolehide θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 03:00 ώρα Ελλάδας (Novasports 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots