WTA
Ανεβαίνει στο Νο.9 του Race η Σάκκαρη

 
Ανεβαίνει στο Νο.9 του Race η Σάκκαρη
© Guadalajara Open Akron
tn team Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 6:13

Μέσω της Γουαδαλαχάρας ανοίγει ο δρόμος για το Κανκούν, με τη Μαρία Σάκκαρη να επιστρέφει πολύ δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης για το WTA Finals.

Μετά το πολύ σπουδαίο επίτευγμα της κατάκτησης ενός WTA 1000 τίτλου, η Μαρία Σάκκαρη βάζει πλώρη για ένα ακόμα μεγάλο επίτευγμα, την πρόκριση στο WTA Finals. Η Ελληνίδα παίκτρια ήταν στο WTA Finals τα δυο τελευταία χρόνια και διεκδικεί να μπει στο πολύ μεγάλο event για 3η διαδοχική σεζόν, κάτι που ελάχιστες παίκτριες είναι σε θέση να πετύχουν ανά τα χρόνια.

Με τους 900 βαθμούς που κέρδισε στη Γουαδαλαχάρα, η Σάκκαρη θα ανεβεί στο Νο.9 του Race (από το Νο.16) και απέχει πλέον μόλις 300 βαθμούς από το Top 8 και την Ons Jabeur, που βρίσκεται στην 8η θέση.

Η ίδια παραδέχτηκε χθες πως είχε αφήσει στην άκρη αυτόν τον στόχο, είναι ξεκάθαρο όμως πως είναι για τα καλά στο παιχνίδι και η Γουαδαλαχάρα ανοίγει τον δρόμο για μια άλλη μεξικάνικη πόλη, το Κανκούν, όπου θα γίνει φέτος το τουρνουά.

Παράλληλα, η Σάκκαρη όχι απλά διατήρησε τη θέση της στο Top 10 μετά και τη Γουαδαλαχάρα, αλλά θα κερδίσει και 3 θέσεις, ανεβαίνοντας από το Νο.9 στο Νο.6 του κόσμου αύριο. Μέσα στην εβδομάδα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών θα συμπληρώσει και τα 2 χρόνια διαδοχικής παραμονής στο Top 10 της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots