WTA
Σάκκαρη: "Ήταν η μεγαλύτερη νίκη μου - επιτέλους μπορώ να κλείσω στόματα"

 
Σάκκαρη: "Ήταν η μεγαλύτερη νίκη μου - επιτέλους μπορώ να κλείσω στόματα"
© Guadalajara Open Akron
tn team Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:25

Για τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της έκανε λόγο η Μαρία Σάκκαρη, αναφερόμενη στο επίτευγμα της κατάκτησης του τίτλου στο 1000άρι της Γουαδαλαχάρας, ενώ αναφέρθηκε και στους επικριτές της, λέγοντας πως μπορεί επιτέλους να κλείσει κάποια στόματα με αυτόν τον τίτλο.

"Ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια που είμαι στο Top 10 ήταν πολύ δύσκολο. Όλοι έλεγαν 'είναι στο Top 10, στο Top 5, στο Top 3 και έχει κερδίσει μόνο ένα 250άρι'. Επιτέλους μπορώ να τους κλείσω το στόμα (γέλια). Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Δεν θέλω να σταματήσω στους 2 τίτλους. Απλά είμαι χαρούμενη με τον εαυτό μου που μπόρεσα να το ξεπεράσω αυτό και να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να πετύχω μεγάλα πράγματα", είπε η Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου, μετά από τον τελικό του Guadalajara Open.

Για τις δυσκολίες, στις οποίες αναφέρθηκε και στην ομιλία της στο court, είπε: "Δεν θα το αρνηθώ, ήταν δύσκολο. Δεν θα αρχίσω να μιλάω για τους τελευταίους μήνες, έχω μιλήσει αρκετά. Αποτελεί παρελθόν. Είναι σημαντικό που κατάφερα να επιστρέψω και να βρω τρόπο να είμαι χαρούμενη στο court ξανά. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος στόχος μου γι' αυτή την εβδομάδα και η μεγαλύτερη επιτυχιά μου. Είμαι χαρούμενη που βρήκα το δρόμο αυτή την εβδομάδα, αλλά και που συνέβη εδώ, στη Γουαδαλαχάρα."

Για το αν τη βοήθησε ο περσινός (χαμένος από την Jessica Pegula) τελικός στη Γουαδαλαχάρα, είπε: "Δε νομίζω. Δεν έχει καμία σχέση με την περσινή σεζόν. Έχουν περάσει 12 μήνες, είναι παρελθόν. Έχει να κάνει με το πώς έπαιξα αυτή την εβδομάδα, με το πως ήμουν πνευματικά. Αυτό είναι το μόνο που μετράει. Δεν σκεφτόμουν την περσινή χρονιά, ούτε επηρέασε το παιχνίδι μου. Απλά ένιωθα ότι σήμερα ήμουν έτοιμη να το κάνω και το έκανα."

Για το αν αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της: "Σίγουρα ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου. Είναι δύσκολο να μιλήσω τώρα, γιατί δεν είχα χρόνο να το συνειδητοποιήσω. Σίγουρα αύριο και μεθαύριο θα είναι δυο πολύ χαρούμενες μέρες. Είμαι ευγνώμων που έγινε εδώ. Το έχω πει πολλές φορές αυτή την εβδομάδα ότι απολαμβάνω τον χρόνο μου εδώ. Σας ευχαριστώ που ήσασταν εδώ, ήταν εκπληκτικό."

Για το τι δυσκολεύει περισσότερο τις αντιπάλους της: "Το μαχητικό μου πνεύμα, το γεγονός ότι δεν τα παρατάω τις περισσότερες φορές, το σταθερό παιχνίδι μου. Είμαι αθλητική και είναι δύσκολο να με διαπεράσεις."

Τέλος, για το αν κάτι έχει το Μεξικό και φέρνει γούρι στους Έλληνες - θυμίζουμε πως και ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε φέτος τίτλο στο Los Cabos: "Μάλλον ναι. Εγώ προσωπικά νιώθω πάντα καλά όταν αγωνίζομαι εδώ. Το μέρος αυτό ταιριάζει στο παιχνίδι μου, το έχω ξαναπεί. Είμαι χαρούμενη που δυο Έλληνες κέρδισαν τουρνουά φέτος στο Μεξικό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots