WTA
Σάκκαρη: Τι χρειάζεται για να μπει στο Top 8 του Race

 
Σάκκαρη: Τι χρειάζεται για να μπει στο Top 8 του Race
© Jimmie48/WTA
tn team Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 - 21:55

Μετά και τον αποκλεισμό της Ons Jabeur από το Πεκίνο, η Μαρία Σάκκαρη έχει μια καλή ευκαιρία να μπει στο Top 8 του Race από αυτή την εβδομάδα, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμα και στο Νο.6. Δείτε τι χρειάζεται να κάνει.

Η Σάκκαρη θα είναι στη φάση των "16" του China Open, σε αντίθεση με την Jabeur που αποκλείστηκε στον 2ο γύρο, αλλά και την Karolina Muchova που δεν αγωνίζεται στο Πεκίνο - τις δυο παίκτριες δηλαδή που είναι μπροστά της στο Race, στο Νο.7 και στο Νο.8 αντίστοιχα.

Με τη νίκη της σήμερα η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε τους 3.150 βαθμούς, μειώνοντας τη διαφορά της στους 500 βαθμούς από τη Muchova και στους 510 από τη Jabeur.

Αν προκριθεί στον τελικό του China Open, θα καταφέρει να ξεπεράσει και τις δυο, αλλά και τη Marketa Vondrousova, θα βρεθεί δηλαδή στο Νο.6 του Race. Στο Νο.6 θα είναι και αν κερδίσει τον τίτλο, αλλά με κατάκτηση θα πλησιάσει πάρα πολύ κοντά στη μαθηματική πρόκριση στο WTA Finals.

Αν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, θα παραμείνει στο Νο.9, αλλά θα μειώσει τη διαφορά της στους 230 βαθμούς από τη Muchova, στους 240 από τη Jabeur και στους 251 από τη Vondrousova, ενώ αν προκριθεί στα προημιτελικά, θα μειώσει στους 405 βαθμούς από τη Muchova (στους 415 από τη Jabeur και στους 426 από τη Vondrousova).

Θυμίζουμε πως μετά το Πεκίνο υπάρχει και το 500άρι της Zhengzhou, όπου θα αγωνιστούν και οι 4 υποψήφιες (με έπαθλο 470 βαθμούς για την πρωταθλήτρια), ενώ υπάρχει ακόμα μια εβδομάδα μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν, το οποίο περιλαμβάνει τρια 250άρια τουρνουά, στην Nanchang της Κίνας, στο Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας και στο Monastir της Τυνησίας. Από αυτά μόνο η Jabeur έχει δηλώσει συμμετοχή για το Monastir, ωστόσο αν χρειαστεί σίγουρα και οι υπόλοιπες μπορούν να διεκδικήσουν κάποια wild card.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots