WTA
Απέφυγε τις περιπέτειες η Sabalenka (vid)

 
Απέφυγε τις περιπέτειες η Sabalenka (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 - 16:25

H Aryna Sabalenka έκανε τα εύκολα δύσκολα στο 2ο σετ, αλλά τελικά έκλεισε το παιχνίδι με την Jasmine Paolini και απέφυγε το 3ο, για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τους προημιτελικούς του China Open.

Η Sabalenka συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία της στο πρώτο τουρνουά που παίζει μετά την άνοδό της στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και επικράτησε της Paolini με 6-4, 7-6 (4), για να προκριθεί στα προημιτελικά του China Open.

Η 25χρονη Λευκορωσίδα κατάφερε να προστατεύσει το σερβίς της στο 2-2, 15-40, με την Paolini να χάνει τα πρώτα break points του παιχνιδιού, ενώ αργότερα έκανε και το μοναδικό break στο 1ο σετ, για να το κερδίσει με 6-4.

Μετά απ' αυτό φάνηκε να βρίσκει τον ρυθμό της για τα καλά και προηγήθηκε με 3-1 στο 2ο σετ, ωστόσο άρχισε να κάνει περισσότερα λάθη στη συνέχεια και έκανε τα εύκολα δύσκολα.

Συγκεκριμένα, υπέστη συνεχόμενα break στα επόμενα λεπτά η Sabalenka, η οποία ξαφνικά βρέθηκε πίσω με 3-5. Κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5, αλλά με νέο break που υπέστη βρέθηκε πίσω με 5-6!

Πήρε και πάλι πίσω το break, δείχνοντας και τη διαφορά κλάσης με την Paolini, για να στείλει το 2ο σετ στο tie-break και εκεί φρόντισε να βάλει τέλος στο ματς, αποφεύγοντας το 3ο σετ. Συγκεκριμένα πήρε ένα προβάδισμα με 5-1 και με 6-3, για να αξιοποιήσει το 2ο match point της και να "κλειδώσει" τη νίκη σε 97 λεπτά αγώνα.

Αύριο, για τα προημιτελικά του China Open, η Sabalenka θα δώσει ένα πολύ δυνατό ματς με την Elena Rybakina, στον αγώνα που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα της ημέρας, στις 14:30 ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots