WTA
Το γύρισε και μπήκε 4άδα η Swiatek (vid)

 
Το γύρισε και μπήκε 4άδα η Swiatek (vid)
© China Open/VCG
tn team Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 - 10:25

H Iga Swiatek βρέθηκε 2 πόντους μακριά από την ήττα απέναντι στην Caroline Garcia, βρήκε όμως τρόπο να πάρει τη νίκη και να μπει στα ημιτελικά του China Open.

Μετά από μια μεγάλη μάχη στα 2 πρώτα σετ, η Iga Swiatek έμεινε όρθια και τελικά "λύγισε" την Garcia στο 3ο, για να πάρει τη νίκη με 6-7 (8), 7-6 (5), 6-1, έπειτα από 2 ώρες και 35 λεπτά παιχνιδιού.

Η Garcia έβαλε πολύ δύσκολα στη Swiatek και κατάφερε να κερδίσει το πολύ αμφίρροπο 1ο σετ, στο οποίο καμία από τις δυο παίκτριες δεν έφτασε σε break point. Στο tie-break η Γαλλίδα είχε ένα προβάδισμα με 6-4, αλλά τελικά χρειάστηκε το 4ο set point της, αλλά και να σβήσει ένα set point της Πολωνής, για να το κερδίσει με 10-8.

Στο 2ο σετ η Swiatek λίγο έλειψε να "αυτοκτονήσει", αφού έχασε πρώτα προβάδισμα με διπλό break, από το 4-1. Ισοφαρίστηκε στο 5-5 και στο tie-break απώλεσε νέο τεράστιο προβάδισμα, όταν από το υπέρ της 5-1 βρέθηκε 2 πόντους μακριά από τον αποκλεισμό, στο 5-5. Με ένα καλό σερβίς έφτασε στο 6-5 και τελικά δεν χρειάστηκε πάνω από ένα set point η Πολωνή, που πήρε το tie-break με 7-5 και έστειλε το ματς σε 3ο σετ.

Εκεί τα πράγματα ήταν διαφορετικά, αφού η Swiatek ήταν πολύ καλύτερη και έχασε μόνο ένα game, για να κάνει 2 break στην Garcia και να επιβληθεί με 6-1, αν και στο 7ο game η Γαλλίδα πάλεψε και κατάφερε να σώσει 4 match points, πριν τελικά η Πολωνή τελειώσει το ματς στο 5ο.

Στο ντεμπούτο της στο τουρνουά του Πεκίνου, η Swiatek πήρε την 11η πρόκριση για φέτος σε ημιτελικό, αλλά και την 11η για έναν ημιτελικό σε 1000άρι στην καριέρα της.

Θα περιμένει την αναμέτρηση της Coco Gauff με τη Μαρία Σάκκαρη, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει αύριο για μια θέση στον τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots