WTA
Σταμάτησε τη Σάκκαρη η τρομερή Gauff (vids)

 
Σταμάτησε τη Σάκκαρη η τρομερή Gauff (vids)
© China Open/VCG
tn team Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 - 11:49

Το εμπόδιο της Coco Gauff ήταν ανυπέρβλητο για τη Μαρία Σάκκαρη, με την 19χρονη Αμερικανίδα να κάνει μια ακόμα τρομερή εμφάνιση και να φτάνει τις 16 διαδοχικές νίκες στο tour, για να κλείσει έναν σούπερ ημιτελικό με την Iga Swiatek στο Πεκίνο.

Η Coco Gauff επέκτεινε το νικηφόρο της σερί - το κορυφαίο για φέτος στο WTA Tour - στις 16 νίκες, επικρατώντας για τα προημιτελικά του China Open της Μαρίας Σάκκαρη με 6-2, 6-4.  

Έκανε μια ακόμα πολύ σπουδαία εμφάνιση η πρωταθλήτρια του US Open, ειδικά από τη γραμμή του σερβίς, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στη Σάκκαρη, που μπορεί να μην ήταν στην καλύτερή της μέρα, αλλά σίγουρα επηρεάστηκε και από το παιχνίδι της Gauff, αφού ήταν πολύ δύσκολο να βγει νικήτρια στα ράλι με την Αμερικανίδα κι έτσι ρίσκαρε όλο και περισσότερο.

Αυτό που πλήρωσε η Σάκκαρη στο 1ο σετ ήταν το κακό της ξεκίνημα από τη γραμμή του σερβίς, με την Gauff να παίρνει 2 γρήγορα break και να προηγείται με 4-0, ένα σημείο από το οποίο δεν θα μπορούσε να επιστρέψει η Ελληνίδα τενίστρια.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη επέστρεψε από το 15-40 στο 1ο game και απέφυγε το break, για να προηγηθεί με 1-0 και με 2-1. Η Gauff ωστόσο δεν κινδύνεψε με break point σε ολόκληρο το ματς, κάνοντας ένα αψεγάδιαστο ματς από το σερβίς, για να βρει τελικά και την ευκαιρία της να "σπάσει" το σερβίς της Σάκκαρη, στο 5ο game για το 3-2.

Μετά απ' αυτό δεν έχασε τον έλεγχο η Αμερικανίδα, που μπορεί να μην κατάφερε να κάνει άλλο break αλλά προστάτευσε το σερβίς της και με ένα love service game ολοκλήρωσε και το ματς στο 10ο game, έπειτα από 78 λεπτά.

Αυτή ήταν η 3η νίκη της Gauff επί της Σάκκαρη συνολικά (3-4 στα μεταξύ τους παιχνίδια) και η 2η συνεχόμενη, αφού την είχε κερδίσει και στον τελικό της Ουάσινγκτον πριν από 2 μήνες.

Η 19χρονη Αμερικανίδα, Νο.3 στον κόσμο, έφτασε τις 49 νίκες στη φετινή σεζόν (49-13), με τις 22 από αυτές να είναι στους 2,5 τελευταίους μήνες, στους οποίους έχει 22 νίκες σε 23 αναμετρήσεις!

Στον αυριανό ημιτελικό του China Open, η Gauff θα αντιμετωπίσει την Iga Swiatek, που νωρίτερα επικράτησε δύσκολα με 2-1 σετ της Caroline Garcia.

Σε 8 αναμετρήσεις η Gauff έχει κερδίσει μόνο μια φορά τη Swiatek (1-7), αλλά ήταν στην τελευταία τους συνάντηση, στα ημιτελικά του Σινσινάτι (6-7, 6-3, 6-4), μια νίκη που συγκαταλέγεται και στο σερί των 16 νικών της Αμερικανίδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots