WTA
Πρώτο βήμα πρόκρισης για Swiatek (vid)

 
Πρώτο βήμα πρόκρισης για Swiatek (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 - 2:10

H Iga Swiatek έκανε το πρώτο βήμα εισόδου στα ημιτελικά του WTA Finals, κερδίζοντας στην πρεμιέρα της τη Marketa Vondrousova με 2-0 σετ.

Η Swiatek επικράτησε της Vondrousova με 7-6 (3), 6-0 στην πρεμιέρα της στο WTA Finals και έκανε ένα καλό ξεκίνημα, σε μια δύσκολη αναμέτρηση.

Ειδικά στο 1ο σετ τα βρήκε σκούρα η 22χρονη Πολωνή, η οποία διεκδικεί και την επιστροφή της στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, δηλαδή το Year-end No.1.

Βρέθηκε πίσω με 0-2 και αργότερα με double break στο 2-5, κατάφερε όμως να κερδίσει 4 games στη σειρά και να προηγηθεί με 6-5. Η Vondrousova κέρδισε το επόμενο game, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Swiatek έκανε νέα αντεπίθεση και πήρε τους 7 από τους 8 τελευταίους πόντους του σετ, για να κερδίσει το tie-break με 7-3.

Μετά απ' αυτό το 75λεπτο σετ, η Swiatek είχε πολύ πιο εύκολο έργο στο 2ο, όπου "λύγισε" τη Vondrousova, "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της και δεν απειλήθηκε με break point στο δικό της, για να κάνει ένα από τα πολύ συνηθισμένα της bagel (6-0) και να ολοκληρώσει το ματς έπειτα από 1 ώρα και 39 λεπτά.

Swiatek και Vondrousova βρίσκονται στο γκρουπ Chetumal του WTA Finals, όπου βρίσκονται ακόμα οι Coco Gauff και Ons Jabeur, που θα αναμετρηθούν στο δεύτερο ματς της ημέρας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots