WTA
Μένει στη μάχη του τίτλου και του Νο.1 η Sabalenka! (vid)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © GNP Seguros WTA Finals
tn team Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 - 23:20

H Aryna Sabalenka κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Elena Rybakina στο 3ο σετ και να προκριθεί στα ημιτελικά του WTA Finals, παραμένοντας τόσο στη μάχη του τίτλου, όσο και του Year-end No.1.

Η Sabalenka ολοκλήρωσε σήμερα την αποστολή της, με μια μέρα καθυστέρηση λόγω της κακοκαιρίας, κερδίζοντας τη Rybakina με 6-2, 3-6, 6-3, για να πάρει τη 2η θέση του Bacalar Group και την πρόκριση για τα ημιτελικά του WTA Finals του Κανκούν.

Η κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, θυμίζουμε πως είχε ξεκινήσει δυναμικά χθες, όμως έμεινε πίσω με 3-5 στο 2ο σετ, όταν η αναμέτρηση διακόπηκε οριστικά λόγω της βροχής.

Σήμερα η Rybakina σέρβιρε για το 6-3 και την κατάκτηση του σετ στο πρώτο game που παίχτηκε, αλλά η Sabalenka κατάφερε να επιβληθεί με 6-3 στο αμφίρροπο 3ο σετ, στο οποίο αρχικά έχασε προβάδισμα με break, το ανέκτησε και χρειάστηκε ένα game με 7 ισοπαλίες για να "κλειδώσει" τη νίκη. Σε αυτό, η Rybakina είχε 5 break points για το 5-4, ενώ η Sabalenka εχασε 3 match points, πριν τελικά κλείσει το ματς σε 2 ώρες και 27 λεπτά.

Η Sabalenka δεν έμεινε μόνο στη διεκδίκηση του WTA Finals, αλλά και στο Year-end No.1, που επίσης είναι μεγάλος στόχος της.

Είναι πάντως πολύ πιθανό να έχουμε "μετωπική" με την παίκτρια που επίσης διεκδικεί το Νο.1, την Iga Swiatek, που είναι φαβορί στον άλλον όμιλο για να πάρει την 1η θέση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots