WTA
Πρόκριση στο διπλό στο 125άρι της Χιλής για την Παπαμιχαήλ

 
Πρόκριση στο διπλό στο 125άρι της Χιλής για την Παπαμιχαήλ
tn team Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 - 11:14

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ηττήθηκε μετά από ένα πολύ κλειστό ματς στη φάση των "16" του WTA 125 τουρνουά της Χιλής από τη Leolia Jeanjean, ωστόσο έκλεισε νικηφόρα τη μέρα της, παίρνοντας την πρόκριση στο ταμπλό του διπλού.

Η Παπαμιχαήλ προηγήθηκε με σετ και βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάρει την πρόκριση και στα προημιτελικά του μονού, ηττήθηκε όμως τελικά από τη Γαλλίδα Jeanjean, Νο.8 στο ταμπλό και No.131 στην παγκόσμια κατάταξη, με 2-6, 6-4, 6-2.

Μετά το πολύ καλό της 1ο σετ, το οποίο κέρδισε στα 8 games, η Παπαμιχαήλ βρέθηκε πίσω με 0-4 στο 2ο, κατάφερε όμως να ανακάμψει και να ισοφαρίσει σε 4-4. Έφτασε 2 games μακριά από τη νίκη και στο 9ο game επέστρεψε από το 0-30 για να κάνει το 30-30, δεν απέφυγε τελικά όμως το break, με τη Jeanjean να παίρνει νέο προβάδισμα και να κλείνει αργότερα το σετ στο σερβίς της για το 6-4.

Και το 3ο σετ ήταν αμφίρροπο, αλλά η Jeanjean κατάφερε να κερδίσει τους πιο κρίσιμους πόντους από τα μέσα του κι έπειτα. Έκανε το πρώτο break για το 3-2 η Γαλλίδα και στο επόμενο game έσβησε ένα break point και έφτασε στο 4-2. Με νέο break έκανε το 5-2 και αφού κέρδισε ακόμα ένα γεμάτο game με ισοπαλίες στο σερβίς της, έκανε το τελικό 6-2 σε 2 ώρες και 9 λεπτά.

Η μέρα πάντως έκλεισε με θετικό τρόπο για την Παπαμιχαήλ, που και στο μονό έκανε καλή πορεία, αφού κέρδισε την Solana Sierra από την Αργεντινή (Νο.212 στον κόσμο) με 6-3, 6-2 στον 1ο γύρο και έδωσε μεγάλη μάχη με την Jeanjean στον 2ο γύρο.

Στο διπλό, όπου παίζει μαζί με τη Maria Lourdes Carle από την Αργεντινή, κέρδισαν στην πρεμιέρα τους τις Χιλιανές Paloma Goldsmith Weinreich και Antonia Vergara Rivera με 6-3, 6-2 και έκλεισαν μια θέση για τα προημιτελικά, όπου απόψε θα αντιμετωπίσουν τις Γαλλίδες Fiona Ferro και Diane Parry.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots