WTA
Εκτός 16άδας στο Μπουένος Άιρες η Γραμματικοπούλου

 
Εκτός 16άδας στο Μπουένος Άιρες η Γραμματικοπούλου
tn team Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 - 20:40

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ηττήθηκε από την Ipek Oz στη σημερινή της πρεμιέρα στο Μπουένος Άιρες, μένοντας έτσι εκτός 16άδας στο Argentina Open.

Η Γραμματικοπούλου γνώρισε την ήττα από την Oz με 7-6 (1), 6-0 και έμεινε εκτός 2ου γύρου στη WTA 125 διοργάνωση του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.217 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να επιστρέψει από το 0-3 και το 3-5 στο 1ο σετ, σώζοντας και 2 set points στο 10ο game. Το έστειλε στο tie-break, εκεί όμως η Τουρκάλα τενίστρια επικράτησε με 7-1 και πήρε το προβάδισμα.

Μετά απ' αυτό το πολύ κλειστό και γεμάτο 1ο σετ, η Βαλεντίνη λύγισε, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Oz, η οποία κέρδισε 6 συνεχόμενα games στο 2ο σετ και ολοκλήρωσε το παιχνίδι σε 94 λεπτά.

Στον 2ο γύρο η Oz θα αντιμετωπίσει τη Maria Lourdes Carle από την Αργεντινή, Νο.8 στο ταμπλό και συμπαίκτρια της Δέσποινας Παπαμιχαήλ στο διπλό.

Η Παπαμιχαήλ και η Carle έκαναν την πρεμιέρα τους στο διπλό το βράδυ της Δευτέρας, κερδίζοντας τις Αργεντινές Guillermina Naya και Julia Riera με 6-2, 6-2. Στα προημιτελικά, οι δυο τενίστριες θα αντιμετωπίσουν τις Elixane Lechemia και Renata Zarazua.

Στο διπλό θα παίξει και η Γραμματικοπούλου, η οποία μαζί με τη Γεωργιανή Ekaterine Gorgodze θα αντιμετωπίσουν στον 1ο γύρο αύριο τις Sara Errani και Eva Vedder.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots