WTA
Σάκκαρη: "Θέλω να εξαλείψω τα σκαμπανεβάσματα" (vid)

 
Σάκκαρη: "Θέλω να εξαλείψω τα σκαμπανεβάσματα" (vid)
tn team Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 - 12:36

Σε μια ευχάριστη συνέντευξη για το Tennis Channel, η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τον πρώτο της αγώνα στο Τσάρλστον, τη μετάβαση από τα σκληρά στο χώμα, τον νέο προπονητή της και την επιθυμία της να "εξαλείψει" μια για πάντα τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της.

Πρώτα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ρωτήθηκε για τα δώρα που έκανε σε δυο παιδιά μετά τον αγώνα της με τη Viktoriya Tomova στο Τσάρλστον.

"Ήταν δύο μικρά παιδιά, φώναζαν μετά από κάθε πόντο, μου έλεγαν τι να κάνω. Μου είπαν να κάνω σερβίς βολέ, αλλά τους είπα ότι δεν πρόκειται να το κάνω! Ήταν χαριτωμένο και ήθελα να τους δώσω κάτι για να θυμούνται το ματς."

Για τα δυο comeback που έκανε στα δυο σετ της αναμέτρησής της, είπε: "Με το επίπεδό μου, την εμπειρία μου, ήμουν σταθερή και δεν έκανα υπερβολικά πράγματα. Είχα πρόβλημα να αποδεχτώ κάποια πράγματα στο court σήμερα, αλλά το κλειδί ήταν ότι πίεσα τον εαυτό μου να τα αποδεχτεί και τα κατάφερα."

Όσο για το ποια ήταν αυτά τα πράγματα: "Όλες οι γραμμές από την αντίπαλό μου, οι ψηλές μπάλες που έσκαγαν μέσα. Ήμουν 0-40 κάτω, αλλά δεν έκανα κάτι λάθος για να φτάσω σ' αυτό το σημείο."

Για τις δυσκολίες τις μετάβασης από τις σκληρές επιφάνειες στο χώμα, ανέφερε: "Ποτέ δεν είναι εύκολο, είναι δύσκολο από άποψη κίνησης. Είχα μόνο τρεις μέρες, διότι ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα μετά το Μαϊάμι. Θα πάρει λίγο χρόνο, εκείνη είχε έναν αγώνα περισσότερο και είχε συνηθίσει περισσότερο τις συνθήκες. Το δέχομαι, όμως, γιατί ένιωσα αρκετά καλά."

Παρότι οι καλές εμφανίσεις της συνεχίζονται εδώ και έναν μήνα πλέον, ξεκινώντας από το Indian Wells, η Σάκκαρη συνεχίζει να κρατάει χαμηλά τους τόνους: "Αποδέχομαι ότι έρχομαι από μια θέση που αισθανόμουν καλά το τένις μου. Ήταν πολλές οι αλλαγές, όπως ξέρετε. Πήγα στο Indian Wells με χαμηλές τις προσδοκίες, είχα χάσει κάθε προπονητικό σετ με 6-1, 6-2, με όποιον και να έπαιζα. Τώρα όποτε παίζω ένα προπονητικό σετ, λέω στον David (Witt) ότι θέλω να το χάσω, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι θα προχωρήσω στο τουρνουά! Πλάκα κάνω! Δεν είχα προσδοκίες, αλλά ήταν καλό γιατί μετά από καιρό είχα back-to-back καλά αποτελέσματα σε μεγάλα τουρνουά. Θα ήθελα να είχα πάει καλύτερα στο Μαϊάμι, αλλά είναι από τις ήττες που αποδέχεσαι και λες ότι έκανα κάποια πράγματα σωστά και θα κοιτάξω μπροστά."

Για τη συνεργασία της με τον Witt, που πηγαίνει εξαιρετικά καλά μέχρι στιγμής: "Τον ξέρω κάπως καλύτερα τώρα, περάσαμε μαζί αρκετό χρόνο τις τελευταίες εβδομάδες. Θα μείνω σε αυτά που είχα πει και στο Indian Wells. Είναι φοβερός τύπος, εκπληκτικός προπονητής, μου αρέσει να είμαι μαζί του. Είναι επίσης πολύ αστείος! Είχα πει ότι είναι ένας από τους αστείους ανθρώπους που έχω γνωρίσει, τώρα θα πω ότι είναι ο πιο αστείος! Κάνουμε καλή δουλειά, είναι τόσο χαλαρός και αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο."

Αν άλλαξαν οι στόχοι της μετά και τη φόρμα που φαίνεται να έχει ανακτήσει: "Δεν επηρεάζει κάτι. Θα το πάω αργά, θα δω πώς θα πάει. Ξέρω ότι είμαι ένας χαρακτήρας που έχει σκαμπανεβάσματα. Θέλω να τα εξαλείψω και να μην έχω πολλές πτώσεις στη σεζόν. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος μου και θα δούμε πώς θα είναι το ranking στο τέλος της χρονιάς. Είμαστε μακριά ακόμα, έχουμε ακόμα τρία Slams, πολλά 1000άρια, οπότε θα δούμε."

Τέλος, είπε πως θα νιώσει ικανοποιημένη αν βγάλει την ίδια σταθερότητα που έδειξε τις τελευταίες εβδομάδες και στα Grand Slams: "Δεν έχω παίξει καλά σε Grand Slam εδώ και καιρό. Μετά από ένα καλό Grand Slam ίσως μπορέσω να το πω και αν έχω κρατήσει αυτή τη σταθερότητα μέχρι το Grand Slam."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots