WTA
Swiatek v Sabalenka: Ποια θα είναι η νέα Αυτοκράτειρα της Ρώμης;

 
Swiatek v Sabalenka: Ποια θα είναι η νέα Αυτοκράτειρα της Ρώμης;
© Jimmie48/WTA
tn team Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 - 10:32

Μόλις δυο εβδομάδες μετά το ματς της χρονιάς που έπαιξαν στον τελικό της Μαδρίτης, Iga Swiatek και Aryna Sabalenka θα διασταυρώσουν ξανά τις ρακέτες τους, αυτή τη φορά για το τρόπαιο της Ρώμης. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τον σημερινό τελικό.

Ο τελικός των γυναικών του Internazionali BNL d' Italia θα γίνει το Σάββατο (18/05) στις 18:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports6HD.

Θα είναι η 11η αναμέτρηση που θα παίξουν για το tour η Swiatek με την Sabalenka, με την Πολωνή να μετράει 7 νίκες έναντι τριών της Λευκορωσίδας.

Φυσικά, πιο πρόσφατα συναντήθηκαν στον επικό τελικό της Μαδρίτης, μόλις δυο εβδομάδες πριν, στο ματς της χρονιάς δίχως αμφιβολία μέχρι τώρα. Με την επανάληψη του τελικού τους στο αμέσως επόμενο τουρνουά, Swiatek και Sabalenka αποδεικνύουν πως καθόλου τυχαία δεν είναι εδώ και τόσο καιρό στο Νο.1 και στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης αντίστοιχα.

Η Swiatek πάει για τη 12η διαδοχική νίκη της και τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της. Συνολικά θα παίξει στον 25ο τελικό της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 21ο τίτλο της, αφού έχει το πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ 20-4 νικών σε τελικούς.

Σε 1000άρι θα είναι ο 12ος τελικός της και θα αναζητήσει τον 10ο τίτλο της, ενώ στο χώμα θα είναι 11ος και θα αναζητήσει τον 9ο τίτλο της (8-2). Στη φετινή σεζόν θα είναι ο 4ος τελικός της, έχοντας κερδίσει και τους 3 προηγούμενους - όλους σε 1000άρια τουρνουά - στην Ντόχα, στο Indian Wells και στη Μαδρίτη.

Η Sabalenka από τη δική της πλευρά θα βρεθεί σε τελικό για 28η φορά στην καριέρα της και θα διεκδικήσει τον 15ο τίτλο της (14-13). Σε 1000άρι θα αναζητήσει τον 6ο τίτλο της (5-2), ενώ στο χώμα τον 3ο (2-5).

Στη σεζόν θα είναι και για εκείνη ο 4ος τελικός της, αλλά κέρδισε μόνο αυτόν του Australian Open, έχοντας ηττηθεί στον πρόσφατο της Μαδρίτης και στο 500άρι του Μπρίσμπεϊν στις αρχές της χρονιάς.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του τελικού, δεν θα αλλάξει κάτι στις πρώτες θέσεις της κατάταξης την ερχόμενη εβδομάδα. Το αποτέλεσμα ωστόσο θα καθορίσει τη διαφορά που θα έχουν οι δυο πρωτοπόρες πριν από τo Roland Garros, όπου η Swiatek θα έχει να υπερασπιστεί τους 2.000 βαθμούς της πρωταθλήτριας.

Αν κερδίσει και τη Ρώμη, η Πολωνή θα "χτίσει" μια διαφορά 3.557 βαθμών από την Sabalenka. Αν η Λευκορωσίδα καταφέρει να πάρει τη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό στη Μαδρίτη, τότε θα μειώσει στους 2.857 βαθμούς τη διαφορά.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (18/05):

Centrale:
18:00 Iga Swiatek [1] v. Aryna Sabalenka [2] Novasports6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots