Παίκτρια της χρονιάς η Βογάσαρη!

 
Παίκτρια της χρονιάς η Βογάσαρη!
tennisnews team Παρασκευή, 02 Μαϊος 2014 - 12:51

Η Δέσποινα Βογάσαρη αναδείχθηκε καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη παίκτρια της χρονιάς στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Η Ελληνίδα τενίστρια πήρε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Houston και έχει ανεβάσει αισθητά το επίπεδο στην ομάδα των Houston Cougars, με τις εξαιρετικές της εμφανίσεις στη σεζόν. Ανάμεσα στις καλύτερες και οι Έλενα Κορδολαίμη.

Η Βογάσαρη διανύει μια εξαιρετική χρονιά, την πρώτη της στο Houston, έχοντας ρεκόρ 25-7 και τρέχοντας ένα 21-4, με τις 4 νίκες της να είναι ενάντια σε ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα από τους Cougars στην κατάταξη. Με τις 21 νίκες της ισοφάρισε και το ρεκόρ της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης παίκτριας και το 5ο καλύτερο γενικά στην ιστορία της ομάδας.

Η Αθηναία τενίστρια έχει βάλει την υπογραφή της σε 4 νίκες της ομάδας της φέτος, από τις 5 που έχει πάρει συνολικά (5-1). Έχει κερδίσει τα 8 από τα 10 τελευταία παιχνίδια της και επίσης έγινε η πρώτη "Cougar" που "έσπασε" το φράγμα των 20 νικών στα τελευταία 6 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βογάσαρη αναδείχθηκε τρεις φορές καλύτερη παίκτρια της εβδομάδας στη σεζόν και επίσης έχει πάρει rank στην Εθνική κατάταξη των ΗΠΑ για 8 διαδοχικές εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή είναι στο Νο86.

Τέλος, από τα βραβεία της χρονιάς δεν απουσίαζε το όνομα της έτερης Ελληνίδας που αγωνίζεται στο Houston, Έλενας Κορδολαίμη. Η Κορδολαίμη αγωνίζεται για 2η σεζόν με τους Houston Cougars και για 2η συνεχόμενη φορά συμπεριληφθήκε και στην καλύτερη ομάδα της χρονιάς, ένας τιμητικός τίτλος που απονέμεται στις 12 καλύτερες παίκτριες της διοργάνωσης.

Η Λαμιώτισσα τενίστρια έχει ρεκόρ 19-5 φέτος και αυτή την Άνοιξη είχε 11 νίκες σε 15 αναμετρήσεις. Χάρη στα φετινά της αποτελέσματα, η Κορδολαίμη έχει περάσει στην 9η θέση των αθλητριών με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία των Cougars. Τέλος, η νεαρή Ελληνίδα έχει κερδίσει 2 φορές το βραβείο της καλύτερης της εβδομάδας φέτος και έχει διαγράψει το καλύτερο νικηφόρο σερί, με 9 διαδοχικές νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots