Δύο νίκες σε μια μέρα για το Χιούστον

 
Δύο νίκες σε μια μέρα για το Χιούστον
tennisnews team Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 - 16:43

Η γυναικεία ομάδα τένις του πανεπιστημίου του Χιούστον, πέτυχε δύο νίκες το Σάββατο, κόντρα στα πανεπιστήμια Brown και Connecticut. Καλές εμφανίσεις είχαν και οι δύο Ελληνίδες που αγωνίζονται στους Houston Cougars, Έλενα Κορδολαίμη και Δέσποινα Βογάσαρη.

Πολύ καλά πηγαίνει το πανεπιστήμιο του Χιούστον, στο κολεγιακό πρωτάθλημα γυναικείου τένις των ΗΠΑ. Οι Cougars πέτυχαν δύο νίκες την ίδια μέρα, χθες, απέναντι στο Brown University και στο University of Connecticut, δύο πολύ δυνατές ομάδες.

Η ελληνική συμμετοχή ήταν έντονη σε αυτή την επιτυχία, αφού στο Χιούστον αγωνίζονται δύο Ελληνίδες τενίστριες, η Έλενα Κορδολαίμη και η Δέσποινα Βογάσαρη.

Στον πρώτο αγώνα, απέναντι στο Brown (Νο36 στην κατάταξη), οι Cougars κέρδισαν με 4-3. Οι δύο Ελληνιδες κέρδισαν στα διπλά τις Dayna Lord/Ammu Mandalap με 6-2 και βοήθησαν την ομάδα τους να παρει τελικά τον πόντο εκεί, αλλά στα μονά γνώρισαν ήττες. Η Βογάσαρη ηττήθηκε από την Dayna Lord με 6-4, 7-6 (4), έπειτα από πολύ κλειστό αγώνα, ενώ η Κορδολαίμη "λύγισε" από την Alyza Benotto με 6-1, 6-4.

Στον άλλον αγώνα με το Connecticut, οι αθλήτριές μας τα πήγαν ακόμα καλύτερα και οι Cougars κέρδισαν με 6-1. Η Κορδολαίμη, που διανύει την 4η σεζόν της στο πανεπιστήμιο, επιβλήθηκε της Emma Alderman με 3-6, 6-1, 6-2, ενώ η δευτεροετής Βογάσαρη επιβλήθηκε της Srna Stosljevic με 6-2, 6-2. Στα διπλά, Κορδολαίμη και Βογάσαρη επιβλήθηκαν των Yelyzaveta Pletnyeva/Srna Stosljevic με 6-2.

"Είμαι περήφανος για την προσπάθειά μας σήμερα, ειδικά με την απίστευτη ανατροπή στον πρώτο αγώνα", τόνισε ο προπονητής της ομάδας του Χιούστον, Patrick Sullivan. "Δεν εγκαταλείπει κανείς στην ομάδα μας και το αποδείξαμε δύο φορές σήμερα. Μια στο δυνατό ματς με την ποιοτική ομάδα του Brown και αργότερα που παλέψαμε και ενάντια στην κόπωση, με το University of Connecticut."

Την Τετάρτη, οι Houston Cougars θα επιστρέψουν στο γήπεδό τους, το John E. Hoff Courts, όπου θα φιλοξενήσουν δύο ομάδες. Πρώτα θα αντιμοετωπίσουν το Texas A&M-Corpus Christi και αργότερα το Prairie View A&M.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots