Ιστορική νίκη για το Χιούστον

 
Ιστορική νίκη για το Χιούστον
tennisnews team Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 - 17:15

Η γυναικεία ομάδα τένις του πανεπιστημίου του Χιούστον, η οποία έχει στη σύνθεσή της δύο Ελληνίδες παίκτριες, πέτυχε μια ιστορική νίκη απέναντι στο Τέξας. Οι Houston Cougars επιβλήθηκαν με 6-1 των Texas Longhorns, στην πρώτη τους νίκη μετά από 21 αναμετρήσεις κόντρα σε μια ομάδα που έχει κατακτήσει δύο φορές το κολεγιακό πρωτάθλημα.

Το Χιούστον είχε χάσει τις πρώτες 21 αναμετρήσεις του απέναντι στο Τέξας, όμως φέτος κατάφερε να το κερδίσει με το επιβλητικό 6-1, ακόμα ένα δείγμα του ότι διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους στην ιστορία του, όσον αφορά το κολεγιακό πρωτάθλημα γυναικείου τένις των ΗΠΑ.

Οι Houston Cougars συνέτριψαν την δύο φορές πρωταθλήτρια ομάδα στο παρελθόν με 6-1, βελτιώνοντας το φετινό τους ρεκόρ σε 10-4. Αυτή ήταν επίσης η 6η διαδοχική νίκη για τα κορίτσια του Patrick Sullivan.

Μεγάλη βοήθεια έδωσαν και οι δικές μας, Δέσποινα Βογάσαρη και Έλενα Κορδολαίμη, που μπορεί να έχασαν το σετ που έπαιξαν μαζί στα διπλά από τις Danielle Wagland και Ratnika Batra (6-2), αλλά κέρδισαν και οι δύο στα μονά.

Η Κορδολαίμη, η οποία αγωνίζεται για 4η χρονιά στο πανεπιστήμιο του Χιούστον, επιβλήθηκε της Danielle Wagland με 6-3, 6-1. Δεν ξεκίνησε το ίδιο δυνατά η Βογάσαρη, η οποία όμως γρήγορα ανέκτησε το χαμένο έδαφος και τελικά νίκησε την Neda Koprcina, με 1-6, 6-4, 6-2. 

"Αυτή είναι μεγάλη στιγμή για μας. Μετά από δύο δύσκολες ήττες από το Τέξας πέρσι και 21 συνεχόμενες συνολικά. Είναι κρίμα που το Τέξας αναγκάστηκε να αγωνιστεί με ελλείψεις, αλλά παραμένει μια πολύ καλή ομάδα, με ταλέντο όσο καμία άλλη στη χώρα. Έπρεπε να παίξουμε εκπληκτικό τένις σε όλα τα γήπεδα για να φτάσουμε στη νίκη", τόνισε ο προπονητής των Houston Cougars, Patrick Sullivan. 

HOUSTON COUGARS - TEXAS LONGHORNS 6-1

Singles:
1. Despoina Vogasari v. Neda Koprcina 1-6, 6-4, 6-2
2. Elena Kordolaimi v. Danielle Wagland 6-3, 6-1
3. Tina Rupert v. Ratnika Batra 2-6, 2-6
4. Rocio Martin v. Lana Groenvynck 6-3, 6-3
5. Maria Cardenas v. Lina Padegimaite 6-3, 6-0
6. Charlotte Phillips v. No player by default

Doubles:
1. Elena Kordolaimi/Despoina Vogasari v. Danielle Wagland/Ratnika Batra 2-6
2. Maria Cardenas/Tina Rupert v. Lana Groenvynck/Neda Koprcina 7-5
3. Angela Lorenzo/Rocio Martin v. No player/No player by default

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots