ITA "Rookie of the Year" η Λαζαρίδου

 
Ελένη Λαζαρίδου
Ελένη Λαζαρίδου © Marty Fuller
tn team Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 - 15:08

Μια εβδομάδα μετά τη διάκριση με το βραβείο για τη "Rookie" της χρονιάς στο Central Region, η Ελένη Λαζαρίδου αναδείχθηκε "Rookie of the Year" και στο NCAA Division III από την Intercollegiate Tennis Association (ITA) για το 2023.

Η Λαζαρίδου ξεχώρισε στην πρώτη της σεζόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών, εκπροσωπώντας το Kenyon College.

Η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια αναδείχθηκε καλύτερη "rookie" τενίστρια της χρονιάς από την παναμερικανική ομοσπονδία των κολεγιακό πρωταθλημάτων στην κατηγορία της.

Πρόκειται για μια μεγάλη διάκριση, με την Λαζαρίδου να είναι μόλις η 3η παίκτρια στην ιστορία του κολεγίου της που τα καταφέρνει - πρώτη από το 1997.

Η Λαζαρίδου ολοκλήρωσε τη σεζόν της με ρεκόρ νικών 25-4 στα μονά και 21-11 στα διπλά. Κατετάγη 5η στο NCAA Division III, ενώ μαζί με την συμπαίκτριά της, Allaire Berl, βρίσκονται στο Νο.13 των διπλών.

Χάρη στην πολύ καλή χρονιά της, η Λαζαρίδου είχε λάβει πρόσκληση για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του NCAA Division III και κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Νωρίτερα είχε λάβει και τρία ακόμα βραβεία για τη σεζόν της από την περιφέρεια All-North Coast Athletic Conference, όπου ήταν η καλύτερη παίκτρια της χρονιάς, η καλύτερη πρωτοετής παίκτρια και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα διπλού, μαζί με την Berl.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ψηφίστηκε επίσης "rookie" της χρονιάς στα τοπικά βραβεία της Central Region της κατηγορίας NCAA Division III.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots