Γράφει ιστορία στο Mississippi State η Πήττα

 
Γράφει ιστορία στο Mississippi State η Πήττα
© Bailey Black/MSU Athletics
tn team Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 - 13:31

Η Αθηνά Πήττα διανύει την πρώτη της σεζόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών στο πανεπιστήμιο του Mississippi State και ήδη από το πρώτο της εξάμηνο στην Αμερική έγραψε ιστορία, ενώ συνεχίζει εξαιρετικά και στο δεύτερο εξάμηνο.

Συγκεκριμένα η Ελληνίδα τενίστρια, μαζί με την παρτενέρ της στο διπλό, Alexandra Mikhailuk, έγιναν οι πρώτες που πέτυχαν 5 διαδοχικές νίκες σε ένα τριήμερο στην ιστορία 50 χρόνων της γυναικείας ομάδας τένις του πανεπιστημίου.

Το πέτυχαν αυτό στις αρχές του Οκτωβρίου, για να φτάσουν έως την κατάκτηση του ITA Southern Regional Doubles Championship στο Baton Rouge της Λουιζιάνα.

"Μου άρεσε η όλη εμπειρία. Το γεγονός ότι το έκανα μαζί με την Alex, που είναι εδώ για 4 χρόνια, νομίζω με βοήθησε πολύ. Με βοήθησε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες μου και σε αυτό που θέλω να κάνω εδώ. Ήταν μόλις η 2η ή η 3η φορά που έπαιξα με την Alex, έτσι απλά παίξαμε και το απολαύσαμε. Δέσαμε ως ομάδα", είπε η Πήττα, η οποία έκανε δηλώσεις για την επίσημη ιστοσελίδα του Mississippi State Athletics.

Η κατάκτηση αυτού του τίτλου από τις Πήττα και Mikhailuk, της έδωσε τη δυνατότητα να παίξει και στο ITA National Fall Championships στο Σαν Ντιέγκο, απέναντι στις κορυφαίες παίκτριες του κολεγιακού τένις.

"Ήταν πραγματικά διαφορετικό, γιατί είδαμε τους καλύτερους παίκτες στο κολεγιακό τένις. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι μπορείς να παίξεις σ' αυτό το επίπεδο και επίσης να δεις πως δουλεύουν και πως παίζουν αυτοί οι παίκτες. Μπορείς να δεις ότι δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη διαφορά."

Η Πήττα ολοκλήρωσε το πρώτο της εξάμηνο με 10 νίκες συνολικά, δείχνοντας πως έχει πολύ μέλλον στο Mississippi State.

"Κανείς δεν περίμενε πως εκείνη και η Alex θα κέρδιζαν το περιφερειακό τουρνουά. Ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Πέρασα χρόνο μαζί της (με την Αθηνά) στα περιφερειακά τουρνουά και η ωριμότητα που έχει για πρωτοετής είναι απίστευτη. Φέρνει ενέργεια και ζωή στην ομάδα. Έχει πολύ πάθος και πολύ μέλλον μπροστά της", είπε ο Taylor Russo, βοηθός προπονητή στη γυναικεία ομάδα του πανεπιστημίου.

Η Πήττα, η οποία έχει συλλέξει πολλές εμπειρίες από διεθνές επίπεδο στα χρόνια των juniors, πρόσθεσε άλλες 7 νίκες στο ενεργητικό της στο εαρινό εξάμηνο.

"Αισθάνομαι πως το τένις στα juniors και το κολεγιακό τένις είναι δυο εντελώς διαφορετικά αθλήματα, γιατί στο κολέγιο έχεις πάντα την ομάδα από πίσω σου και πρέπει να το υποστηρίξεις αυτό. Το τένις από μόνο του είναι ένα ατομικό άθλημα, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό στο κολεγιακό τένις. Είναι πολύ διαφορετικό, αλλά το απολαμβάνω. Η σύνδεσή μου με τους προπονητές μου είναι καλή, μου αρέσει το πόσο παθιασμένοι είναι με εμάς και πόσο νοιάζονται για εμάς", είπε η Πήττα.

Μια από τις εμπειρίες της Αθηνάς στα χρόνια των juniors ήταν και η πρόσκληση που έλαβε για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα της Rafa Nadal Academy στην Ισπανία.

"Όταν παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία, έπρεπε να την εκμεταλλευτώ. Ήταν μια εξωπραγματική εμπειρία να δουλεύω με διαφορετικούς ανθρώπους του τένις και και διαφορετικούς παίκτες απ' όλο τον κόσμο. Έμαθα τόσα πολλά και κατά μια έννοια με προετοίμασε για το κολέγιο. Έζησα μόνη μου εκεί και έμαθα να είμαι ανεξάρτητη και συγχρόνως συγκεντρωμένη στο τένις και στο σχολείο."

Στα τουρνουά της ITF στα juniors η Αθηνά πέτυχε 60 νίκες (35 στα μονά και 25 στα διπλά). Μεταξύ άλλων έχει κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 14άρια. Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξει κολέγιο για να συνεχίσει στην Αμερική της καριέρας της, αναζήτησε την καθοδήγηση από τους Έλληνες που ακολούθησαν στο παρελθόν αυτόν τον δρόμο. Μια απ' αυτούς ήταν και η Εμμανουέλα Αντωνάκη, η οποία ήταν επίσης στο Mississippi State.

"Όταν ήρθα στις ΗΠΑ για τις επισκέψεις, μου είπαν ότι θα ήξερα ποιο πανεπιστήμιο θα ήταν για μένα. Και όταν ήρθα στο Mississippi State, αυτό ήταν! Μου άρεσε το περιβάλλον και οι άνθρωποι εδώ. Δεν έχουμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Ήταν μια εξωπραγματική εμπειρία που ήρθα εδώ και που πήγα και στα άλλα πανεπιστήμια. Το Mississippi State μου έκανε το κλικ λόγω των ανθρώπων εδώ. Με έκαναν να νιώσω οικεία, με ρωτούσαν τι άθλημα κάνω και έρχονται στους αγώνες μου. Λατρεύω το περιβάλλον εδώ και το πόσο νοιάζονται για εμάς. Είμαι μακριά από το σπίτι μου, γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζω ότι έχω γύρω μου ανθρώπους που νοιάζονται για μένα. Είναι σα να έχεις μια δεύτερη οικογένεια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots