Τσιτσιπάς: "Πολύ ωραία αίσθηση να παίζεις για μια ομάδα"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 - 16:59

Μετά την ελληνική νίκη επί του Μονακό και την πρόκριση στα πλέι οφ του World Group II, o Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που υπήρχαν σήμερα στον αγωνιστικό χώρο, την πρόκριση στα πλέι οφ του World Group II και τη συνολική εμπειρία του από το πρώτο τριήμερο της διοργάνωσης.

"Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο να προσαρμοστώ με τον αέρα, και για μένα και γι' αυτόν. Ξεκίνησε κάπως περίεργα ο αγώνας, έκανα break, μετά ήταν πολύ κοντά στο να μου κάνει break αυτός. Κράτησε το σερβίς μου και αυτό ήταν σημαντικό γιατί μου δωσε μια ψυχολογική νίκη σ' αυτό το σημείο. Μετά ο αγώνας κύλησε σχετικά εύκολα θα έλεγα, βρήκα λύσεις σε όλες τις προσπάθειες. Γενικά δεν ένιωσα τρομερή πίεση στα χτυπήματά του, συγκεντρώθηκα στο δικό μου παιχνίδι που μου βγήκε άψογα. Γενικά ήταν ένας καλός αγώνας, θα μπορούσε να είναι λίγο πιο δύσκολος και το άγχος του φαβορί θα μπορούσε να με επηρεάσει, δε με επηρέασε και πήγαν όλα καλά", σχολίασε ο Τσιτσιπάς, που έκανε το 3 στα 3 σήμερα σε αγώνες μονών στη διοργάνωση, χωρίς να έχει χαμένο σετ. 

"Νιώθω μια πολύ ωραία αύρα όταν είμαι μέσα στο γήπεδο, νιώθω πως δεν έχω να χάσω τίποτα, πως ότι και να γίνει θα έχω την ενέργεια του κόσμου, τη θετική αύρα τους και γενικά την υποστήριξή τους που είναι πολύ σημαντική για μένα, για όλη την προσπάθεια που κάνω μέσα στο γήπεδο. Ο κόσμος κάνει μεγάλη διαφορά στο ευ αγωνίζεσθαι", πρόσθεσε ο 21χρονος Έλληνας τενίστας.

Πριν τη νίκη του Τσιτσιπά, προηγήθηκε η δύσκολη επικράτηση του Μιχάλη Περβολαράκη επί του Romain Arneodo με 2-1 σετ, έπειτα από 3 ώρες μάχης.

"Η νίκη του Μιχάλη ήταν πολύ σημαντική, διότι η ομάδα του Μονακό έχει μια πολύ καλή ομάδα στα διπλά και θα μας έκανε τη ζωή πολύ πιο δύσκολη αν (ο Μιχάλης) έχανε εκείνον τον αγώνα. Ευτυχώς κατάφερε και βρήκε λύσεις, ήταν πολύ κοντά στο να κλείσει, δεν έκλεισε και κάπως ο αγώνας φάνηκε να αλλάζει. Νοητικά έμεινε πολύ δυνατός και κατάφερε να πιστέψει στον εαυτό του και να δώσει επιπλέον κίνητρο στο 3ο σετ."

Ο Στέφανος δε γνώριζε πως η ομάδα μας είχε ήδη προκριθεί στα πλέι οφ του World Group II του Davis Cup, με τη σημερινή νίκη, που μας εξασφάλισε τη 2η θέση του ομίλου μας: "Τώρα που το έμαθα είμαι πολύ χαρούμενος", είπε γελώντας.

Ο Στέφανος μίλησε επίσης για την εμπειρία του αυτές τις μέρες με το ελληνικό κοινό: "Πιστεύω πως οι Έλληνες της Αυστραλίας είναι πιο θορυβώδεις, δεν ξέρω γιατί (γέλια). Αλλά και αυτή η ατμόσφαιρα εδώ είναι καλή. Ήταν σχεδόν γεμάτο το γήπεδο, αλλά πίστευα πως θα ήταν πολύς περισσότερος κόσμος σ' αυτούς τους αγώνες."

Για την πρώτη του εμπειρία αγωνιζόμενος στην Εθνική ομάδα των ανδρών: "Τώρα μου έδωσε μια καινούργια ιδέα, μια καινούργια γεύση, το πως είναι να παίζεις για μια Εθνική ομάδα. Είχα αγωνιστεί πολλές φορές σαν junior αθλητής εκπροσωπώντας τη χώρα μου σε κάποια Summer Cups, Winter Cups, αλλά αυτό ήταν πάρα πολύ διαφορετικό απ' αυτό που συνηθίζω να παίζω στο tour. Είναι πολύ ωραία αίσθηση να παίζεις για μια ομάδα και γενικά το άγχος και το στρες είναι πολύ διαφορετικό, νιώθω σα να μην έχω να χάσω τίποτα, παίζεις ελεύθερα, παίζεις το παιχνίδι σου, είναι πολύ ξεχωριστό, συνήθως βγάζεις το καλύτερό σου τένις έτσι."

Τέλος, ο Στέφανος είπε πως στόχος του είναι να συμμετέχει και τα επόμενα χρόνια στο Davis Cup, βοηθώντας όσο μπορεί από την πλευρά του την Εθνική: "Θέλω να βοηθήσω την Εθνική ομάδα και αμα υπάρξουν και άλλοι αθλητές που θα μπουν στην ομάδα μαζί με τον Πέτρο, τον Μιχάλη και τον Μάρκο και έχουμε ακόμα πιο πολλές επιλογές, πιστεύω η Ελλάδα μπορεί να τα πάει πολύ καλά και σε Group I και σε World Group επίπεδο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots