Τσιτσιπάς: "Καλές πιθανότητες να παίξω Εθνική τον Μάρτιο"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 - 15:41

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε πως οι πιθανότητες να επιστρέψει για την Εθνική ομάδα και τα πλέι οφ του World Group II είναι πολύ καλές, τον Μάρτιο του 2020. Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις που έκανε μετά τη νίκη του επί του Λετονού Martins Podzus.

Σήμερα οι συνθήκες στο Τατόι ήταν πολύ δύσκολες, ωστόσο ο Στέφανος πήρε τη νίκη με 6-4, 6-4 επί του Podzus και οδήγησε την Ελλάδα στη νίκη επί της Λετονίας, που ισοδυναμεί με την 3η θέση του τουρνουά της 3ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup.

"Υπήρχαν πολλές δυσκολίες με τον αέρα σήμερα και δε μου έδωσαν τη δυνατότητα να παίξω όπως ήθελα. Βρήκα λύσεις όμως, και με τη βοήθεια του προπονητή, πήρα το break στο προτελευταίο game και αυτό μου έδωσε τη νίκη."

Οι υποχρεώσεις για τον Στέφανο ολοκληρώθηκαν στο τουρνουά του TATOI Club, με τον Στέφανο να κάνει λόγο για μια εξαιρετική εμπειρία στον απολογισμό του.

"Ήταν πολύ ωραία εμπειρία που μοιράστηκα το ίδιο γήπεδο με την ομάδα μου. Θα φύγω από δω με πολύ ωραίες εμπειρίες στο πίσω μέρος του μυαλού μου, πέρασα πολύ ωραίες στιγμές με την ομάδα μου και ελπίζω να με βοηθήσει στην καριέρα μου και στην εξέλιξή μου ως παίκτης."

Η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις 4 ομάδες του Group III που εξασφάλισαν την πρόκριση στα πλέι οφ του World Group II του 2020. Ο Στέφανος μας είπε πως υπάρχουν καλές πιθανότητες να είναι και σ' αυτούς τους αγώνες, για να βοηθήσει την Εθνική να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

"Νομίζω πως ναι. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αγωνιστώ. Ελπίζω μέχρι τότε να είμαι υγιής και να μην έχω τραυματισμούς, να πάνε όλα καλά και να παραμείνει η ομάδα όπως είναι."

Σε 4 αναμετρήσεις ο Στέφανος δεν έχασε κανένα σετ, ωστόσο με εξαίρεση τον Hubert Hurkacz της Πολωνίας, το επίπεδο των υπολοίπων παικτών δεν ήταν το ίδιο με αυτό που συναντά στο ATP Tour. Γι' αυτό και δεν μπορούν να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα για την αγωνιστική του φόρμα και την ψυχολογία του, ενόψει των επόμενων τουρνουά.

"Το επίπεδο που έπαιξα αυτή την εβδομάδα ήταν πολύ διαφορετικό απ' ότι συνηθίζω να παίζω. Οι παίκτες ήταν σε χαμηλότερο ranking, δεν έχουν τόσες πολλές εμπειρίες σε υψηλού επιπέδου αγώνες, οπότε σίγουρα μπορώ να πάρω κάτι καλό απ' αυτό γιατί έκανα 4 νίκες, αλλά η επιστροφή μου στο tour παραμένει πολύ δύσκολη γιατί δεν θα πάρω τόσες πολλές ευκαιρίες όσους πήρα στους αγώνες μου εδώ. Χρειάζεται πιο πολύ συγκέντρωση, λιγότερα λάθη και οι παίκτες γενικά είναι πολύ δυνατότεροι."

Χθες πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δηλώσεις για το ATP Cup και η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 19 ομάδες που θα είναι στην Αυστραλία τον Ιανουάριο, για το κορυφαίο αυτό τουρνουά.

"Έχουμε μια καλή βάση, μια καλή ομάδα. Ελπίζω μέχρι τότε να έχουμε βελτιωθεί όλοι μας, ο Μιχάλης (Περβολαράκης) να έχει παίξει με περισσότερους top singles παίκτες, κάτι που θα του δώσει και τη δυνατότητα να μαζέψει εμπειρία, γιατί τέτοιους παίκτες θα πρέπει να ανιτμετωπίσει στο ATP Cup, μια διοργάνωση που όπως ξέρουμε είναι καινούργια και νομίζω όλοι θα θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό γιατί τα χρηματικά έπαθλα είναι υψηλά και οι πόντοι επίσης."

Την επόμενη εβδομάδα κιόλας ξεκινάει το Laver Cup (20-22 Σεπτεμβρίου) στη Γενεύη, όπου θα συμμετέχει και ο Στέφανος, έχοντας συμπαίκτες στην Team Europe και τους Roger Federer και Rafael Nadal.

"Είναι ένα όνειρο ζωής. Το ότι θα είμαι στο πλευρό τους και θα τους υποστηρίζω μου φαίνεται απίστευτο. Νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου που με καλέσαν στην ομάδα και οι δυο τους θα μου δώσουν συμβουλές πιστεύω, θα τρώμε κάθε μέρα μαζί, θα περνάμε χρόνο μαζί, θα είναι κάτι πολύ διασκεδαστικό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots