Ο Στέφανος έστειλε την Εθνική στην επόμενη φάση!

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Twitter @kristelsports
tennisnews team Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020 - 8:28

Πετυχαίνοντας τη δεύτερη προσωπική του νίκη σ' αυτό το διήμερο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς "σφράγισε" την ελληνική νίκη επί των Φιλιππίνων στη Μανίλα, καθώς και την πρόκριση στο World Group II του Davis Cup. 

Όπως και στον χθεσινό του αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απώλεσε μόνο 3 games από τον Jeson Patrombon, τον οποίο κέρδισε με 6-2, 6-1 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα, για να "σφραγίσει" τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στις Φιλιππίνες στη Μανίλα με 3-1.

Θυμίζουμε πως την 1η μέρα των αγώνων, δηλαδή χθες, η Ελλάδα κέρδισε και τα δυο παιχνίδια στα μονά, χάρη στον Στέφανο και στον Πέτρο Τσιτσιπά. Το Σάββατο, τη 2η ημέρα άνοιξε ο αγώνας του διπλού, όπου οι Μάρκος Καλοβελώνης και Πέτρος Τσιτσιπάς δεν κατάφεραν να πετύχουν την 3η νίκη για τα ελληνικά χρώματα, καθώς ηττήθηκαν έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι από τους Francis Casey Alcantara και Ruben Gonzalez, με 7-6 (5), 6-4.

Έτσι το tie συνεχίστηκε με το 4o rubber της σειράς, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε το Νο.1 των Φιλιππίνων, Jeson Patrombon, σε ένα ματς που δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Πέτυχε 5 άσους ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, έχασε μόλις 2 πόντους σε όλα τα service games του (36/38), ενώ αξιοποίησε τα 4 από τα 8 break point που δημιούργησε, για να "σπάσει" το σερβίς του αντιπάλου του 2 φορές σε κάθε σετ. Συνολικά κέρδισε 62 πόντους ο Τσιτσιπάς, έναντι μόλις 27 του Patrombon!

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος πραγματοποίησε τον περασμένο Σεπτέμβριο το ντεμπούτο του στο Davis Cup, βοηθώντας την ελληνική ομάδα να προκριθεί στα πλέι οφ του World Group II, έφτασε τις 6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στα μονά (6-0) στη διοργάνωση, χωρίς μάλιστα να έχει χαμένο σετ.

Ήταν μια πολύ σπουδαία πρόκριση για την Ελλάδα, που ανέβηκε στο World Group II και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αντιμετωπίσει κάποια από τις ηττημένες ομάδες των πλέι οφ του World Group I, με φόντο την είσοδό της στα πλέι οφ του World Group Ι του 2021!

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ 1-3
Philippine Columbian Association, Μανίλα, Φιλιππίνες (clay, indoor)
Alberto Lim v Στέφανος Τσιτσιπάς 2-6, 1-6
Jeson Patrombon v Πέτρος Τσιτσιπάς 2-6, 1-6
Alcantara/Gonzalez v Καλοβελώνης/Π. Τσιτσιπάς 7-6 (5), 6-4
Jeson Patrombon v Στέφανος Τσιτσιπάς 2-6, 1-6

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots