Davis Cup: Στα πλέι οφ της 2ης κατηγορίας η Κύπρος

 
Davis Cup: Στα πλέι οφ της 2ης κατηγορίας η Κύπρος
tennisnews team Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 - 9:43

Η Κύπρος κέρδισε τη Μολδαβία με 3-0 και εξασφάλισε την πρόκριση στα πλέι οφ της 2ης κατηγορίας του Davis Cup.

Η Κύπρος κατάφερε να πάρει την 3η θέση στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας της Ευρώπης στο Davis Cup, που φιλοξενήθηκε στα χωμάτινα γήπεδα του Bellevue, στο Ulcinj του Μαυροβουνίου.

Στον αγώνα της 3ης θέσης, η ομάδα του Δημήτρη Ηροδότου κέρδισε τη Μολδαβία με 3-0 και πήρε το τρίτο εισιτήριο για τα πλέι οφ του World Group II, όπου θα διεκδικήσει την άνοδό της στη 2η κατηγορία του Davis Cup το 2023.

Ο Μέλιος Ευσταθίου επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Ilya Snitari με 4-6, 6-1, 6-2, ενώ ο Πέτρος Χρυσοχός εξασφάλισε την κυπριακή νίκη, επικρατώντας του Alexander Cozbinov με 6-1, 6-2. Στο διπλό, οι Στυλιανός Χριστοδούλου και Σέργης Κυρατζής κέρδισαν τους Ilie Cazac και Egor Matvievici με 6-0, 6-1.

Πριν τον αγώνα με τη Μολδαβία, η Κύπρος είχε πάρει τη 2η θέση στον 1ο όμιλο του τουρνουά, κερδίζοντας την Αρμενία και το Λιχτενστάιν με 3-0 και χάνοντας από τη Γεωργία με 3-0.

Η Γεωργία και το Λουξεμβούργο πήραν τα άλλα δυο εισιτήρια για τα πλάι οφ του World Group II, ενώ η Γεωργία πηρε και την 1η θέση του τουρνουά, κερδίζοντας στον τελικό το Λουξεμβούργο με 2-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots