Ο Στέφανος έστειλε την Ελλάδα στα πλέι οφ του World Group I!

 
Ο Στέφανος έστειλε την Ελλάδα στα πλέι οφ του World Group I!
© Match'z Sports Tunisie
tn team Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 - 17:00

O Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Skander Mansouri και με τη 2η προσωπική του νίκη "σφράγισε" μια ιστορική ελληνική πρόκριση για τα πλέι-οφ του World Group I του Davis Cup!

Μόλις 61 λεπτά χρειάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε εύκολα το Νο.1 της Τυνησίας και Νο.254 στον κόσμο, Skander Mansouri, με 6-2, 6-4, για να βάλει την υπογραφή του σε μια σπουδαία πρόκριση της Ελλάδας στο Davis Cup.

Η ελληνική ομάδα πέρασε από την Τύνιδα με το 3-1 επί της Τυνησίας και πήρε την πρόκριση για τα πλέι-οφ του World Group I του Davis Cup, όπου θα έχει τη δυνατότητα τον Μάρτιο του 2023 να διεκδικήσει την άνοδό της στην 1η κατηγορία, για 1η φορά σ' αυτό το νέο φορμάτ της διοργάνωσης και για 1η γενικά από το μακρινό 2004.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους αγώνες χθες, με τον Τσιτσιπά να κερδίζει τον Aziz Dougaz με 7-6 (3), 6-2 και τον Μιχάλη Περβολαράκη να επικρατεί του Mansouri με 6-4, 6-3, κάνοντας το 2-0 για την ελληνική ομάδα.

Σήμερα, Πέτρος Τσιτσιπάς και Περβολαράκης αντιμετώπισαν τους Malek Jaziri και Mansouri στο διπλό, έχοντας διπλό match point για να πάρουν άλλη μια νίκη με 2-0 σετ για την Ελλάδα. Οι γηπεδούχοι όμως αντεπιτέθηκαν, πήραν τη νίκη με 6-7 (5), 7-6 (5), 6-3 σε 3 ώρες και 11 λεπτά ενός συγκλονιστικού αγώνα και μείωσαν σε 2-1 τη σειρά.

Ο Στέφανος μπήκε ξανά στο court για να αντιμετωπίσει τον Mansouri και κυριάρχησε κατά κράτος, κερδίζοντας μέσα σε λίγα λεπτά τα πρώτα 4 games του ματς, για να πάρει πολύ γρήγορα το 1ο σετ με 6-2. O κορυφαίος Έλληνας παίκτης όλων των εποχών, δεν κινδύνεψε από τη γραμμή του σερβίς σε κανένα game και έκανε ένα ακόμα break νωρίς στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 3-1. Σε 61 λεπτά αγώνα, ολοκλήρωσε και το 2ο σετ με 6-4 και πήρε τον 3ο πόντο της ελληνικής ομάδας.

Η Ελλάδα, η οποία έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα τα τελευταία χρόνια αποτελούμενη από κοινό κορμό παικτών και με αρχηγό τον Απόστολο Τσιτσιπά και ομοσπονδιακό προπονητή τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, κατάφερε στη 2η απόπειρά της στο World Group II, να πάρει τη μεγάλη πρόκριση για τα πλέι οφ του World Group I.

Θυμίζουμε πως είχε αγωνιστεί στο World Group II και το 2021, προερχόμενη τότε από την 3η κατηγορία, αλλά είχε ηττηθεί από τη Λιθουανία στους αγώνες που έγιναν στο Lyttos Beach. Παρέμεινε στην κατηγορία, χάρη στη νίκη της επί της Τζαμάικας τον περασμένο Μάρτιο στο Ace Tennis Club της Αθήνας και σήμερα ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη νίκη της στα τελευταία χρόνια και μια ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στην 1η κατηγορία.

ΤΥΝΗΣΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-3
Davis Cup 2022 - World Group II
Courts de Tennis, Τύνιδα, Τυνησία (hard-outdoor)
1) Aziz Dougaz - Στέφανος Τσιτσιπάς 6-7 (3), 2-6
2) Skander Mansouri - Μιχάλης Περβολαράκης 4-6, 3-6
3) Jaziri/Mansouri - Π. Τσιτσιπάς/Περβολαράκης 6-7 (5), 7-6 (5), 6-3
4) Skander Mansouri - Στέφανος Τσιτσιπάς 2-6, 4-6

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots